Moskisvet.com
Anita Alvarez

Šport

Drama v bazenu: Profesionalna plavalka omedlela in potonila na dno

M.S.
23. 06. 2022 05.00
0

Iz Budimpešte, kjer poteka svetovno prvenstvo v plavanju, prihajajo dramatični prizori ameriške plavalke, ki se je po koncu nastopa onesvestila in potonila na dno bazena.

Na svetovnem prvenstvu v plavanju na Madžarskem bi kmalu prišlo do tragedije, potem ko je sinhrona plavalka Anita Alvarez po koncu svojega nastopa omedlela v bazenu in potonila na dno. K sreči je vse skupaj hitro opazila njena trenerka Andrea Fuentes, ki je skočila v bazen in Američanki rešila življenje s tem, ko je 25-letno plavalko hitro vrnila na površje. Fuentesova je bila sicer na to pripravljena, potem ko je Alvarezova nekaj podobnega zakuhala že na kvalifikacijah preteklo leto v Barceloni. ''Temu nisem bila priča prvič, a nikoli na tekmovanju. Takoj sem vedela, da nekaj ni v redu,'' je tedaj dejala njena mama Karen. Tudi takrat ji je prva pomagala njena trenerka.

Hiter odziv njene trenerke ji je rešil življenje.
Hiter odziv njene trenerke ji je rešil življenje. FOTO: Profimedia
Nor rekord! Toliko sklec je naredil v eni uri!
Preberi še
Nor rekord! Toliko sklec je naredil v eni uri!

Na površju so nesrečni umetnostni plavalki pomagali reševalci, da se ji je hitro povrnila zavest. Na koncu je bilo z njo vse v redu in se je celo vrnila k bazenu ter pozdravila soplavalke, s tribun pa prejela bučen aplavz. ''Močno smo se prestrašili. Morala sem skočiti v bazen, saj ji reševalci iz vode niso priskočili na pomoč. Bala sem se, saj ni dihala. Zdaj je že precej bolje.''

To telo je zamenjal za telo Jennifer Lopez
Preberi še
To telo je zamenjal za telo Jennifer Lopez

''To je bilo delo reševalcev. Toda na naša opozorila se niso odzvali, ker verjetno niso dojeli, kaj se dogaja. Ko sem se potopila do nje, sem ugotovila, da ne diha. Povlekla sem jo na površje. Nato je le prišla pomoč. Na srečo se je izkazalo, da je imela vodo zgolj v pljučih in smo jo lahko rešili. Ko je začela dihati, je bilo vse v redu. Omedlela je zaradi napora,'' pa je trenerka dejala za špansko Marco.

Alvarezova je na tej tekmi osvojila sedmo mesto, to pa je bil njen tretji nastop na svetovnem prvenstvu.

Po štiridesetem letu se je odločil postati policist
Preberi še
Po štiridesetem letu se je odločil postati policist
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376