Moskisvet.com
Dejan Zaves spomenik

Šport

Takšno skulpturo je Dejan Zavec dobil v svojem kraju

A.P.
15. 10. 2019 13.07
0

Nekdanjega svetovnega prvaka v boksu, Dejana Zavca, je doletela prav posebna čast. Kot eden redkih športnikov je dobil svoj spomenik oz. skulpturo, če smo povsem natančni. Že leta 2010 pa je Esad Babačić o njem napisal biografijo z naslovom Trdobojec.

Pred časom se je s svojim spomenikom pohvalil Zlatan Ibrahimović, svojega pa dobiva tudi Mr. Simpatikus, slovenski boksarski šampion Dejan Zavec, ki je kot prvi Slovenec postal svetovni boksarski prvak. leta 2015 je namreč osvojil šampionski pas v super velterski kategoriji po združenju WBF. Polet tega naslova je osvojil še devet naslovov amaterskega državnega prvaka in dosegel številne zmage na mednarodnih turnirjih. V svoji karieri je odboksal 40 profesionalnih dvobojev in dosegel 35 zmag (19 s KO), premoč tekmecu pa moral priznati zgolj štirikrat. En dvoboj v njegovi bogati karieri je bil prekinjen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skulptura stoji ''simbolično in v čast in spomin na uspešno kariero Dejana Zavca, ki živi v Občini Juršinci in je tudi častni občan občine Juršinci. Skulptura boksarja in treh žabic je bila ideja župana Občine Juršinci g. Alojza Kaučiča. Avtor je kipar g. Franci Černelč iz Hrastja pri Bistrici ob Sotli. Skulptura se je uredila v sklopu državnega projekta, otvoritev pa bomo izpeljali skupaj z Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo. Predvideva se v začetku novembra,'' nam je sporočila višja referentka Renata Novak iz občine Juriševci.

Skulptura stoji v Gabrniku, majhni obcestni vasici v občini Juršinci od koder prihaja Zavec, ki je kljub uspehom in evforiji vedno ostajal na trdnih tleh in velja za skromnega človeka z velikim srcem, ki mu v mladosti nikoli ni bilo težko poprijeti za kakršnokoli delo, ko je bilo to potrebno. Nekoč je tako delal tudi v kuhinji in pomival posodo.

Tak kip je dobil Ibrahimović, njegov komentar pa ...
Preberi še
Tak kip je dobil Ibrahimović, njegov komentar pa ...

Boksarske rokavice je na klin obesil leta 2015 po dvoboju v polni mariborski dvorani Tabor, kjer je odboksal še svojih zadnjih 13 rund.

Skultutura bo v kratkem doživel tudi uradno otvoritev.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376