Moskisvet.com
Atletska steza

Šport

Danes je dan čistega športa, posvečenga boju proti prepovedanim poživilom

STA/J.V.
10. 04. 2019 20.33
0

Po svetu in v Sloveniji se danes obeležuje dan čistega športa, ki je posvečen boju proti prepovedanim poživilom in ozaveščanju o škodljivih posledicah. Slovenska antidoping organizacija (SLOADO) je ob tem pripravila spletno izobraževanje, ki je od danes dalje na voljo vsem slovenskim športnikom in športnicam.

Tako pri nas kot po svetu preko različnih preventivnih in promocijskih aktivnosti seznanjajo športnike, njihovo spremljevalno osebje ter športno in splošno javnost s svetovnim programom za zaščito čistega športa.

Izobraževanje, ki ga je pripravila SLOADO, je zasnovano tako, da uporabnikom zagotavlja potrebne informacije o nevarnostih dopinga, protidopinških postopkih, pravicah in odgovornostih ter temeljnih vrednotah čistega športa.

Pobudo za dan čistega športa je v letu 2014 dalo 17 južnoameriških držav. V sodelovanju s Svetovno protidopinško agencijo (Wado) in na podlagi deklaracije iz Montevidea so nato razglasili 10. april za dan čistega športa.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497