Moskisvet.com
Jani Brajković

Šport

Brajković osupnil s fotografijo svoje noge

A.P.
02. 10. 2019 07.33
11

Nekdaj najboljši slovenski kolesar Jani Brajković, ki so mu pred več kot desetletjem prerokovali bleščečo kariero, a žal ob obilico smole ni nikoli do konca razvil svojega potenciala, je po vrnitvi na tekmovalno sceno, kamor se je vrnil po prestani kazni zaradi jemanja nedovoljenih poživil, na družbenem omrežju šokiral z objavo fotografije svoje kitaste in žilave noge.

Med tritedenskimi kolesarskimi dirkami smo zdaj že vajeni, da kateri izmed kolesarjev objavi nazorno fotografijo svojih izmučenih nog, ki prikazuje grozljiv napor, ki ga za telo predstavljajo dirke, kot so Giro, Tour in Vuelta.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Če je za navadnega smrtnika tak prizor samo za tiste z dobrim želodcem, pa je to v profesionalnem kolesarstvu povsem običajen prizor. Brajković za razliko od večine ni fotografiral izmučenih, pač pa na boj pripravljen noge. ''Zdaj pa samo ne smem zaj**ati,'' je pripisal k fotografiji, ki jo je objavil nekaj dni pred vrnitvijo v tekmovalni ritem.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Nekdanji član Bahrain Meride, RadioSchacka, Astane, Discovery Channela in Krke je sredi poletja osupnil z razkritjem, da se je dolga leta boril z boleznijo, ki je, po njegovih besedah, zelo razširjena med kolesarji. V iskrenem zapisu na blogu je med drugim razkril, da je bila ta posredno tudi razlog za pozitiven dopinški test. V njegovem vzorcu, ki so mu ga odvzeli 18. aprila 2018, so našli manjše količine metilheksanamina, ki sodi med psihostimulanse.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Kot je Brajković domneval, je bilo to povezano z uporabo prehranskih dopolnil, s katerimi je nadomeščal obroke. Na testu je padel med dirko po Hrvaški, Mednarodna kolesarska zveza (UCI) pa ga je kaznovala z 10-mesečno prepovedjo nastopanja.

S kolesi Rimac ni šale! Tat obžaloval, da je ukradel kolo najbogatejšemu Hrvatu
Preberi še
S kolesi Rimac ni šale! Tat obžaloval, da je ukradel kolo najbogatejšemu Hrvatu

Novo priložnost v karavni mu je po prestani kazni ponudila novomeška ekipa Adrie Mobila, za katero je vozil tudi pred zlorabo prepovedanih sredstev. ''Zahvaljujem se ekipi Adrie, da mi je dala še eno priložnost. Na dirko odhajam z velikimi pričakovanji, saj sem odlično pripravljen. Po testiranjih lahko rečem, da sem boljši kot zadnjih nekaj let. Želim si dober rezultat, ki mi bi odprl vrata v novo sezono, kajti odločen sem, da bom nadaljeval kariero tudi v prihodnjem,'' je pred dnevi ob podpisu pogodbe dejal nekdanji svetovni prvak v kronometru v konkurenci mlajših članov in zmagovalec prestižne dirke Critérium du Dauphiné, ki trenutno pedala vrti dirka na šestdnevni etapni dirki CRO Race oz. dirki po Hrvaški.

Posnetek najbolj množične kolesarske nesreče v zgodovini
Preberi še
Posnetek najbolj množične kolesarske nesreče v zgodovini
Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342