Moskisvet.com
Cormier vs Miocic

Borilni športi

Zadnji del trilogije Miočić–Cormier ali kdo bo šel v zgodovino kot najboljši vseh časov

A.P.
14. 08. 2020 06.00
0

Zadnja tri leta je kariero Američana hrvaškega rodu Stipeta Miočića zaznamoval Daniel Cormier. Potem ko je Miočić leta 2018 ustavil pohod ''nepremagljivega'' Francisa Ngannoua, je julija isto leto naletel na previsoko oviro, ko se mu je zoperstavil Cormier, ki je imel v lasti pas v dveh kategorijah mešanih borilnih veščin (težki in poltežki). 13 mesecev kasneje se mu je oddolžil za boleč poraz, in sicer s tehničnim nokavtom v četrti rundi. Od tedaj oba ''težkokategornika'' nista stopila v oktagon, dvoboj 15. avgusta pa dobiva še tretji in najbrž zadnji del.

15. avgusta se bosta še tretjič v zadnjih dveh letih za naslov udarila aktualni UFC prvak težke kategorije Stipe Miočić (19-3 MMA, 13-3 UFC) in njegov večni rival Daniel Cormier (22-2 MMA, 11-2 UFC). Njun dvoboj – zaradi manjše velikosti kletke je Cormier v psihološki prednosti, saj naj bi bolj do izraza prišlo njegovo rokoborsko znanje – si boste lahko v živo v nedeljo ob 4.00 ogledali na VOYO, kjer bo potekal prenos borilnega dogodka UFC 252, kjer bosta v ospredju prav Miočić in Cormier, katerega poraz bi verjetno pomenil tudi konec kariere. Tako kot je že stalna praksa v času pandemije koronavirusa, bodo dvoboji potekali ob odsotnosti gledalcev.

Stipe Miočić
Stipe Miočić FOTO: AP

Omenjena akterja bosta seveda poslastica večera in bosta poskrbela tudi za nekaj zgodovine. Med drugim bo dvoboj odločal tudi o tem, komu bo pripadel častni naziv najboljšega borca težke kategorije vseh časov. Miočić bo postal sploh prvi v zgodovini UFC-ja, ki se bo z istim nasprotnikom pomeril trikrat zapored, sicer pa je drugi na večni lestvici borcev v težki kategoriji po številu dvobojev za naslov prvaka UFC, in sicer pet, ki si jih deli s Timom Sylvio, medtem ko je vrhu Randy Couture s šestimi. Je sicer edini, ki je trikrat ubranil naslov prvaka v težki kategoriji. Njegova zmaga na UFC 241 je bila presenetljiva, saj je prejel 58 udarcev več, kot jih je podelil (181 proti 123) in je tedaj Cormier statistično dobil vse štiri runde, kar pa je bila na koncu slaba uteha. To je druga največja razlika. Rekord drži Anderson Silva, ki je v peti rundi premagal Chaela Sonnena, čeprav je ta tekmecu zadal 60 udarcev več. Sta pa zato Miočić in Cormier s 304 podeljenimi udarci tedaj postavila rekord v tej prvini v dvobojih težke kategorije.

Daniel Cormier in Miočić bosta enkrat za zmeraj določila zmagovalca.
Daniel Cormier in Miočić bosta enkrat za zmeraj določila zmagovalca. FOTO: AP
UFC 252 si lahko v nedeljo ob 4.00 v živo ogledate na VOYO.
Najhitrejši nokavt v zgodovini: nebogljeno tekmico na tla ''položila'' v nekaj sekundah
Preberi še
Najhitrejši nokavt v zgodovini: nebogljeno tekmico na tla ''položila'' v nekaj sekundah

Cormier je po drugi strani eden od le sedmih UFC borcev, ki je imel hkrati v lasti dva pasa. Poleg njega so bili to še Conor McGregor, Amanda Nunes, Henry Cejudo, Georges St-Pierre, B.J. Penn in Randy Coutur. Je tudi le eden od treh, ki je uspešno ubranila naslova v dveh kategorijah (ostala dva sta Cujedo in Nunesova). V celotni karieri je bil v oktagonu le 12 sekund na tleh, kar je najmanj v zgodovini dvobojev težke kategorije, če upoštevamo borce, ki imajo za sabo vsaj pet dvobojev.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376