Moskisvet.com
Tiskovna konferenca pred WFC 25

Borilni športi

V Sloveniji se obeta borilni spektakel, kot ga še ni bilo

M.S.
22. 03. 2023 05.00
0

Ljubljanska hokejska in nekoč košarkarska trdnjava bo središče dogajanja borilnega spektakla WFC, ki se po treh letih vrača v Ljubljano.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Ljubljanska Hala Tivoli bo v drugi polovici aprila gostila WFC 25, ki obeta enega najbolj razburljivih dogodkov v zgodovini mešanih borilnih veščin pri nas. V kletko bodo stopili borci iz več kot 15 različnih držav, sploh prvič pa si boste lahko borilni spektakel pod okriljem najmočnejše organizacije za borbe po pravilih MMA v naši regiji v živo ogledali na Kanalu A in VOYO.

Bila je najlepša tenisačica na svetu, omrežila je Trumpa, danes je homoseksualka
Preberi še
Bila je najlepša tenisačica na svetu, omrežila je Trumpa, danes je homoseksualka

Prvi dogodek World Freefight Challenge, ki ga vodi Zlatko Mahić, je organiziral že pred več kot 15 leti, pred tremi leti pa je združil moči s hitrorastočo bahrajnsko organizacijo Brave Combat Federation, ki bo pomagala pri organizaciji ljubljanskega spektakla. "V 17 letih kaj takšnega še ni bilo. To je zelo velik korak za organizacijo, za sam šport, za tekmovalce, za Slovence, ki se bodo borili, in tudi gledalci bodo imeli sedaj boljši dostop do tega športa. To je nekaj, kar smo gradili 17 let. Verjetno se niti sam ne zavedam, kako pomembno je to za nas," je za 24ur.com dejal prvi mož organizacije.

Toliko je Luka Dončić odštel za dve novi nepremičnini v Sloveniji
Preberi še
Toliko je Luka Dončić odštel za dve novi nepremičnini v Sloveniji

Po mnenju organizatorja bo šel dogodek v anale, saj bo najboljši WFC dogodek do zdaj. Premore spisek borb, kot ga v naših logih še ni bilo. Med najbolj zvenečimi imeni bo v Belgiji živeči 32-letni Erko Jun iz Bosne in Hercegovine – ima tri zmage v sloviti poljski organizaciji KSW in je zelo aktiven na družabnih omrežjih ter med bolj priljubljenimi MMA borci v Evropi –, ki se bo v glavni borbi večera udaril s Slovencem Markom Drmonjičem, enim od pionirjev mešanih borilnih veščin pri nas, ki je ljubiteljem tega športa znan tudi kot komentator na VOYO. Zanj bo to pri 39 letih zadnji dvoboj v 15-letni karieri. "Kariere ne bi mogel končati z lahkim nasprotnikom. Jaz si ne bi mogel pripeljati nekoga lahkega samo zato, da bi bil jaz videti dobro. To nisem jaz in ja, izbral sem njega, tudi on je izbral mene, tako da je on v vzponu, jaz pa pač končujem kariero," je izbiro težkega nasprotnika komentiral Drmonjič.

WFC 25 bo prava poslastica za ljubitelje borilnih veščin.
WFC 25 bo prava poslastica za ljubitelje borilnih veščin. FOTO: Arhiv izvajalca
To je razlog, da Ana Kurnikova in Enrique Iglesias nista poročena
Preberi še
To je razlog, da Ana Kurnikova in Enrique Iglesias nista poročena

Poleg že uveljavljenih imen WFC se bodo v oktagonu pomerili tudi številni obetavni domači borci. Slovenske barve bodo med drugim zastopali Luka Podkrajšek, Samo Petje in Miha Frlic. Slednji je nase opozoril lani jeseni, ko je postal amaterski evropski podprvak in je na pragu profesionalcev. "Komaj čakam, da se pomerim z najboljšimi. Razen dolžine borb prevelikih razlik ni, zaupam vase in z optimizmom zrem v prihodnost," je dejal 23-letni Frlic. Za Petjeta bo to krstni nastop v MMA, saj je bil doslej doma v kikboksu, kjer je nanizal številne uspehe.

Šport in glava ali kako sta povezana um in telo
Preberi še
Šport in glava ali kako sta povezana um in telo
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376