Moskisvet.com
UFC 249

Borilni športi

UFC 249: ''To je recept za katastrofo''

A.P.
08. 05. 2020 06.00
0

Potem ko je pandemija koronavirusa svetu in športu zadala močan udarec, se ta počasi pobira. Covid-19 je svet morda spravil na kolena, a se bo ta v slogu vztrajnega borca pobral. Da se vrača v ustaljene tirnice, napoveduje organizacija UFC, ki na spored vrača borbe v oktagonu in prekinja osemtedenski post. Že za uvod nas čaka kopica vrhunskih dvobojem, na katere se je splačalo čakati.

"Moramo se vrniti na sceno in obdržati šport pri življenju," je po prihodu v Jacksonville na Floridi dejal 36-letni ameriški borec Tony Ferguson, potem ko je bil testiran na koronavirus. UFC 249 – ta bi moral biti prvotno na sporedu že 18. aprila – bo potekal v prazni areni VyStar Veterans Memorial in bo postregel z enim najzanimivejših sporedov borb, delikatesa večera pa bo dvoboj Ferguson – Justin Gaethje, ki se bosta udarila za začasni pas lahke kategorije.

UFC 249  - večer za sladokusce.
UFC 249 - večer za sladokusce. FOTO:
Trener boksa Sašo Weixler: ‘’Boks je intelektualna igra na fizičnem nivoju’’
Preberi še
Trener boksa Sašo Weixler: ‘’Boks je intelektualna igra na fizičnem nivoju’’

Po prvotnih načrtih bi moral Fergusonu nasproti stati neporaženi Rus Khabib Nurmagomedov (28 zmag, 0 porazov), a ta zaradi logističnih težav ni mogel pripotovati v ZDA. Organizatorji so 'El Cucuyju' kljub temu priskrbeli mamljivega nasprotnika, atraktivnega Gaethjo (21 zmag, dva poraza), čigar dvoboji nikoli na razočarajo in so bili velikokrat izbrani za ''lepotico večera''. Njegove zadnje tri žrtve, in to že v prvi rundi, so bili James Vick, Edson Barboza in Donald 'Cowboy' Cerrone, ki je nazadnje kapituliral pred zloglasnim Ircem Conorjem McGregorjem. Od 21 zmag jih je 31-letni Američan, ki rad tvega, kar 18 dosegel z nokavtom. "Nekdo mi mora zlomiti nos. Že 12 let ne morem dihati skozi nos – to se mi vleče še od takrat, ko sem se ukvarjal z rokoborbo. Zato upam, da mi ga kakšen njegov komolček zlomi," je krvi željan Gaethje. "Veselim se nevihte. Ferguson je utelešenje UFC borca. Rad ima nasilje, rad ima masaker. To je recept za katastrofo," je zadeve še dodatno začinil Gaethje, nekdanji prvak organizacije WSOF, ki so ga prav zaradi takšnih izjav in pristopa izbrali za Fergusonovega nasprotnika. "Ljudje imajo radi nasilje. Mi pa smo v tem najboljši."

Justin Gaethje bo zagotovo trd oreh za Fergusona. Ali tudi pretrd, pa bo potrebno počakati do nedelje.
Justin Gaethje bo zagotovo trd oreh za Fergusona. Ali tudi pretrd, pa bo potrebno počakati do nedelje. FOTO: AP
UFC 249 si lahko 10. maja od 4. ure zjutraj v živo ogledate na VOYO. To bo prvi športni dogodek v živo, odkar je svet športa zaradi pandemije koronavirusa povsem obstal.
Trener teka Urban Praprotnik: ''Pravijo, da ko smo žejni, je že prepozno, kar pa ne drži''
Preberi še
Trener teka Urban Praprotnik: ''Pravijo, da ko smo žejni, je že prepozno, kar pa ne drži''

Fergusona opogumlja ducat zaporednih zmag, njegov zadnji poraz pa je le še bled spomin, saj ima že res dolgo brado. Sega namreč osem let nazaj, ko je 5. maja 2012 sklonjene glave zapustil dvoboj proti Michaelu Johnsonu. Njegova zadnja žrtev je bil prav tako Donald Cerrone, ki je pred njegovimi udarci klonil tri mesece, preden ga je porazil Gaethje in nato še McGregor. 37-letni 'Kavboj', ki vse bolj postaja "topovska hrana", se bo skušal na zmagovite tirnice vrniti že to soboto (po našem času v nedeljo), in sicer v dvoboju proti Anthonyju Pettisu.

Tony Ferguson bi se moral prvotno pomeriti proti Khabibu Nurmagomedovu, a je kljub temu dobil dostojnega tekmeca.
Tony Ferguson bi se moral prvotno pomeriti proti Khabibu Nurmagomedovu, a je kljub temu dobil dostojnega tekmeca. FOTO:
Športnik paraplegik Robi Bojanec: ''Naša edina želja je, da nas obravnavate kot sebi enake''
Preberi še
Športnik paraplegik Robi Bojanec: ''Naša edina želja je, da nas obravnavate kot sebi enake''

Najbolj zanimivi dvoboji spektakla UFC 249 (skupno bo 12 dvobojev):

Greg Hardy (ZDA) – Yorgan de Castro (ZRO) – težka kategorija

Jeremy Stephens (ZDA) – Calvin Kattar (ZDA) – peresnolahka kategorija

Francis Ngannou (KAM) - Jairzinho Rozenstruik (SUR) – težka kategorija

Henry Cejudo (ZDA) – Dominick Cruz (ZDA) – za naslov prvaka bantamske kategorije

Tony Ferguson (ZDA) – Justin Gaethje (ZDA) – za naslov začasnega prvaka lahke kategorije

Slovenec postal moštveni kolega dirkača Maxa Verstappna
Preberi še
Slovenec postal moštveni kolega dirkača Maxa Verstappna

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382