Moskisvet.com
Mike Tyson

Borilni športi

Tysonov tekmec si bo pred dvobojem zavaroval ušesi

A.P.
06. 08. 2020 06.00
1

Legendarni Mike Tyson je v boksu pustil neizbrisen pečat, po dolgih letih pokoja pa se kmalu vrača v ring, kjer mu bo nasproti stal nekaj let mlajši Roy Jones Jr.. Ta si bo dal pred septembrskim ekshibicijskim obračunom zavarovati ušesa. Kako že pravijo? Previdnost je mati modrosti.

Ko človek sliši ime Mike Tyson, pomisli na boksarsko legendo in incident z Evanderjem Holyfieldom, ki mu je med dvobojem odgriznil del ušesa. Očitno njegov prvi tekmec po povratku na sceno, 51-letni Američan Roy Jones mlajši, meni, da bi tudi njega lahko doletela podobna usoda kot Holyfielda leta 1997, zato si bo dal po navedbah njegovega ruskega menedžerja Zsolta Barna (Jones je pred leti prejel rusko državljanstvo) pred dvobojem, ki bo v predmestju Los Angelesa potekal 12. septembra, zavarovati ušesi.

Mike Tyson in Evander Holyfield
Mike Tyson in Evander Holyfield FOTO: Profimedia
Najbolj presenetljivi porazi v zgodovini športa, ki so šokirali svet
Preberi še
Najbolj presenetljivi porazi v zgodovini športa, ki so šokirali svet

Barna je dejal, da je to nujen ukrep, saj vedo, da je zmožen Železnik Mike uporabiti manevre, ki jih ni boksarskih knjigah. Znameniti incident z ušesi se je sicer zgodil na povratnem dvoboju med Tysonom in Holyfieldom, Mike pa je zagrizel v obeh ušesi rivala, kar naj bi bilo povračilo za udarec z glavo. Tyson je bil v tretji rundi zaradi tega diskvalificiran, kasneje pa sta s Holyfieldom postala dobra prijatelja.

Roy Jones mlajši
Roy Jones mlajši FOTO: AP
Trener boksa Sašo Weixler: ‘’Boks je intelektualna igra na fizičnem nivoju’’
Preberi še
Trener boksa Sašo Weixler: ‘’Boks je intelektualna igra na fizičnem nivoju’’

Mimogrede. Tyson je tekmovalno zadnjikrat stopil v ring leta 2005, ko je moral priznati premoč Kevinu McBridu, Jones pa je svojo prav tako bogato kariero sklenil šele pred dvema letoma.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382