Moskisvet.com
Bo Versacejev plašč ponovno pisal usodo?

Borilni športi

Prekletstvo Versacejevega plašča: ga bo prekinil Fury?

A.P.
07. 10. 2021 05.00
0

V športu vedno ne zmaga najboljši, ali v primeru borilnih veščin, najmočnejši. Pogosto je potreben tudi kanček športne sreče, kot radi pravimo, v kakršni koli obliki pač že ta je. Svet borilnih veščin je zadnja leta uročil Versacejev črno-zlati plašč, ki pred dvobojem ne predstavlja nič kaj dobre popotnice za borca, ne glede na preteklo statistiko. Tyson Fury bo ta vikend še tretjič stopil v ring z Deontayem Wilderjem, ki ga je nazadnje suvereno premagal. Britanski boksar na dvoboj odhaja s popolno statistiko, a navijači se bojijo, da se igra z ognjem, saj je na novinarski konferenci nosil zloglasni plašč. Bo Fury prekinil urok in postal nesporni prvak WBC težke kategorije?

Schumacherjevi grehi: najbolj umazane poteze Michaela Schumacherja
Preberi še
Schumacherjevi grehi: najbolj umazane poteze Michaela Schumacherja

33-letni britanski boksar romskih korenin Tyson Fury se bo v nedeljo, 10. oktobra, ob 3. uri po slovenskem času – dvoboj si lahko v živo ogledate na VOYO – v Las Vegasu še tretjič udaril z Američanom Deontayem Wilderjem. Čeprav je 'kralj ciganov' v ringu še neporažen – v žepu ima 30 zmag in en neodločen izid – se to, če Versacejev urok še velja, kani za vikend spremeniti, saj se je Fury na novinarski konferenci pojavil v črno-zlatem Versacejevem plašču, ki v svetu borilnih veščin velja za prekletega. Do zdaj so domala vsi borci, ki so ga nosili pred dvobojem, nato izgubili, čeprav so med njimi imena, kot sta Conor McGregor in Israel Adesanya. Popularni Irec je bil prvi, ki je nosil zloglasni plašč in nato izgubil. Leta 2017 ga je na boksarskem debiju porazil Floyd Mayweather. Nosil ga je tudi pred obračunom s Habibom Nurmagomedovim in pred obema obračunoma z Dustinom Poirierjem. Edino zmago je, potem ko je pred dvobojem nosil omenjeni plašč, dosegel proti veteranu Donaldu Cerroneju.

Poleg McGregorja se prekletstvu plašča ni mogel izogniti niti Jorge Masvidal, ki ga je dvakrat zapored premagal Kamar Usman, prav tako pa je bil zaklet za Novozelandca nigerijskih korenin Asedanyo, ki je tedaj doživel svoj sploh prvi poraz v mešanih borilnih veščinah, njegov krvnik pa je bil Jan Blachowicz. Med boksarji so bili žrtve Versaceja Billy Joe Saunders, ki je izgubil proti Canelu Alvarezovu, kar je bil njegov sploh prvi poraz v ringu. Fury je Versacejev plašč, le da zlat, nosil že maja, a je bil julijski dvoboj zaradi koronavirusa prestavljen na oktober.

Bo Versacejev plašč ponovno pisal usodo?
Bo Versacejev plašč ponovno pisal usodo? FOTO: Twitter
Spoznajte najbolj vroče UFC hosteste
Preberi še
Spoznajte najbolj vroče UFC hosteste

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400