Moskisvet.com
Politični obračun

Borilni športi

Politični obračun - dobesedno! Politika sta se po sporu pomerila v ringu

M.S.
16. 12. 2021 05.00
0

Politiki med seboj radi obračunavajo, dva sta to storila dobesedno. Brazilska politika sta se namreč odločila, da svoja nestrinjanja zgladita z borbo v kletki. Simão Peixoto in Erineu da Silva sta se v slogu MMA borcev udarila z golimi pestmi.

Brazilska politika Simão Peixoto in Erineu da Silva – prvi je župan občine Borba, drugi pa nekdanji svetnik – sta uprizorila čisto pravi politični dvoboj, potem ko je Da Silva župana septembra izzval na dvoboj. Bil je kritičen do dela župana, ki da ni uspel ohraniti vodnega parka blizu reke Madeira, zato je zahteval obračun s pokvarjenim in skorumpiranim županom, kot ga je označil. Objavil je kritičen posnetek, na katerem je ostro napadel njegovo upravljanje z obrečnim letoviščem Balneario do Lira, ki je tamkajšnja glavna turistična atrakcija. Župan je izziv sprejel in to obelodanil na spletu, kjer je oznanil, da bo razbil svojega nasprotnika. ''Pokaži svoj obraz,'' je zabrusil Miricu, kot tudi kličejo Silvo. Kasneje je nekoliko omilil svoje besede, saj je naletel na kritike, da je takšno obnašanje nedostojno za izvoljenca ljudstva. Peixoto je dejal, da se bo s političnim nasprotnikom boril le v organiziranem boju v ringu. ''Nisem ulični bojevnik. Sem župan Borba. A če se res želi boriti, smo pripravljeni na boj. Vedno sem bil zmagovalec,'' je župan, sicer ljubitelj mešanih borilnih veščin, zapisal novembra na Facebooku. Dvoboj je potekal v oktagonu in pod budnim očesom sodnikov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Trump prejel črni pas v taekwondoju
Preberi še
Trump prejel črni pas v taekwondoju

Odvijal se je pred številnimi radovedneži v telovadnici lokalne šole in je trajal tri runde. V ring je župan prišel s črno brisačo z napisom Jezus. Pred začetkom je tekmecu grozil z gesto, da mu bo prerezal vrat. Gledalci so imeli med 13 minutnim dvobojem kaj videti. 39-letni župan je tekmecu na začetku zadal nekaj težkih udarcev, a se je Mirico pobral in župan je po seriji nizkih udarcev (udarcev pod pasom) na koncu še komajda hodil. Kljub temu da ga je tekmec dvakrat spravil na tla, je dvoboj na veliko začudenje gledalcev po točkah dobil.

Spoznajte najbolj vroče UFC hosteste
Preberi še
Spoznajte najbolj vroče UFC hosteste

Dogodek je bil po besedah župana promocija športa, na dvoboju pa so tudi zbirali dobrodelna sredstva. Številni so kritizirali potezo župana, češ da je že tako razdeljeno politiko spremenil v dobesedni obračun. ''V tem dvoboju so bili samo poraženci,'' so zapisali pri reviji Veja. Spet drugi si želijo podobnih dvobojev tudi na višjem političnem nivoju.

Nokavt leta: nasprotniku je skoraj odtrgal glavo
Preberi še
Nokavt leta: nasprotniku je skoraj odtrgal glavo

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400