Moskisvet.com
UFC 248

Borilni športi

Po udarcu se je borki glava napihnila kot balon!

A.P.
08. 03. 2020 22.14
15

Borilni spektakel UFC 248 v Las Vegasu je bil v znamenju borbe za naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji, ki ga je ubranil Israel Adesanya – ta je bil po soglasni sodniški odločitvi boljši od Yoela Romera – a poslastica večera je bil v resnici ženski obračun med Žang Veili in Joanna Jedrzejczyk za naslov v slamnati kategoriji. Ta se je v zgodovino zapisal kot eden najboljših v zgodovini mešanih borilnih veščin. Borbo si lahko ogledate na VOYO.

To je bil UFC večer za sladokusce. Gledalci so namreč na borilnem spektaklu pod zaporedno številko 248 prišli na svoj račun, saj so bili priča ne le izjemnim bojem, ampak tudi bizarni poškodbi, v glavni vlogi pa Kitajka Žang Veili in Poljakinja Joanna Jedrzejczyk, nekdanja večkratna svetovna in evropska prvakinja v amaterskem tajskem boksu (IFMA) ter nekdanja prvakinja v slamnati kategoriji – na prestolu je sedela kar 966 dni.

Tako je Poljakinja videti v resničnem življenju.
Tako je Poljakinja videti v resničnem življenju. FOTO: Profimedia

Fotografije, ki jih vidite, niso realistične karikature poljske borke ali njena dvojnica z Marsa. Kar vidite na fotografijah, so bizarne posledice hude borbe za naslov v slamnati kategoriji s 30-letno Kitajko, ki je tekmici povsem izmaličila obraz. Dvoboj je bil izjemno razburljiv, Poljakinjapa je bila zaradi ogromne buške videti kot kakšen vesoljec, saj ji je čelo v tretji rundi po udarcu Kitajke z desnico začel močno otekati, hematom pa je kar rasel in rasel. ''Jedrzejczyk si ni več podobna. Samo poglejte velikost tega hematoma'', je bil na koncu četrte runde šokiran Daniel Cormier, komentator, nekoč pa tudi UFC borec.

Brutalno: tekmec mu je nos dobesedno zmečkal
Preberi še
Brutalno: tekmec mu je nos dobesedno zmečkal

Kljub oteklini je Poljakinja dvoboj zdržala do konca. Žal ga je na koncu po nesoglasni sodniški odločitvi (2:1, 48-47, 48-47, 47-48) izgubila, s čimer je Veilova ubranila naslov, Joanne pa je s tem zgubila še četrti zaporedni dvoboj za naslov, čeravno je tekmici v nepozabnih 25 minutah podelila 21 udarcev več. A oteklina in moč Kitajkinih udarcev sta tehtnico prevesile na stran tekmice.

Kitajke ne kličejo zastonj Magnum.
Kitajke ne kličejo zastonj Magnum. FOTO: Profimedia
Borilne spektakle si lahko v živo ogledate na VOYO, kjer so tudi posnetki za vse zamudnike.

''Od tretje runde dalje me je motila oteklina – čutila sem, kako se mi vedno bolj veča. Ne glede na to, vse čestitke Žangovi. Vesela sem, da sva gledalcem ponudili dober boj,'' izgovorov ni iskala 32-letna Poljakinja in čestitala tekmici, ki je s tem ubranila naslov svetovne prvakinje v kategoriji do 52 kilogramov. Tudi sama je sicer še zdaleč ni odnesla brez prask in je morala po dvoboju prav tako kot Poljakinja na pregled v bolnišnico. Sicer pa fotografije govorijo same zase ... Dvoboj so mnogi že označili za "klasiko" mešanih borilnih veščin. Dvoboj lahko podoživite na VOYO, kjer lahko redno v živo spremljate borce in borke na delu.

Galerija: UFC 248
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382