Moskisvet.com
Anthony Joshua Anthony Ruiz Jr

Borilni športi

Najsi zmaga ali izgubi: pobasal bo 70 milijonov

A.P.
06. 12. 2019 07.05
3

Če Anthony Joshua 7. decembra še drugič izgubi dvoboj z Andyjem Ruizom, bo imel 70 milijonov razlogov, da se ne počuti tako slabo, saj bo britanski boksarski as v žep vsakem primeru pobasal prav toliko evrov.

Prenos dvoboja iz savdskega Riada boste lahko na VOYO spremljali v soboto od 17. ure.
Joshua Ruiz
Joshua Ruiz FOTO: VOYO

Savdska Dirija, ki leži na obronku glavnega mesta Riad, bo v soboto, 7. decembra 2019, gostila težko pričakovani boksarski spektakel med 30-letnima Anthonyjem Joshuo in Andyjem Ruizom Jr.-jem.

Favoriziranega Britanca je Mehičan junija porazil v newyorški dvorani Madison Square Garden, zdaj pa bo skušal ubraniti težkokategorne pasove verzij WBA, IBF, WBO in IBO, medtem ko bo boksarski superzvezdnik Joshua skušal popraviti spodrsljaj, ki je šokiral boksarski svet – Ruis je Joshuo s tehničnim knockoutom senzacionalno premagal v sedmi rundi in mu prizadejal sploh prvi poraz v karieri – in v svojo vitrino vrniti četvorček šampionskih pasov.

Se bo Joshua Ruizu oddolžil za poraz?
Se bo Joshua Ruizu oddolžil za poraz? FOTO: Profimedia

Če bo olimpijski prvak iz leta 2012, ki ima na računu 22 zmag in en poraz, s povratnim dvobojem zaslužil med 47 in 71 milijoni evrov (končni znesek je odvisen od števila plačil po gledanju dogodka, t. i. pay-per-view zaslužek), bodo Ruizu na račun nakazali šestkrat manj, to je ''pičlih'' 9,1 milijona evrov.

Ruiz je junija šokiral boksarski svet.
Ruiz je junija šokiral boksarski svet. FOTO: Profimedia

Britančev zaslužek tudi v najboljšem primeru še zdaleč ne bo najvišji v zgodovini boksa. Rekord trdno drži ''gospod denar'', Floyd Mayweather, ki je leta 2015 za dvoboj proti Mannyju Pacquiau zaslužil neverjetnih 225 milijonov evrov (250 milijonov dolarjev).

Vse je nared za boksarski spektakel.
Vse je nared za boksarski spektakel. FOTO:
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369