Moskisvet.com
Seniesa Estrada je novembra v Las Vegasu porazila Marlen Esparz.

Borilni športi

Najhitrejši nokavt v zgodovini: nebogljeno tekmico na tla ''položila'' v nekaj sekundah

A.P.
28. 07. 2020 08.57
0

Običajno ekspresno hitri nokavti prihajajo iz UFC sveta, tokrat pa je za enega najhitrejših in sploh najhitrejšega v zgodovini ženskega boksa poskrbela ameriška boksarka Seniesa Estrada, ki je tekmico porazila v le nekaj sekundah.

Še neporažena boksarka Seniesa Estrada (19-0) je svojo statistiko ohranila neodtaknjeno tudi po dvoboju z Mirando Adkins. 42-letnica, ki je v boksarski ring prvič stopila pri osemintridesetih, tekmici ni bila dorasla, saj je izobesila belo zastavo po vsega sedmih sekundah, potem ko je Estrada takoj po udarcu gonga planila nanjo kot lačen lev in jo "pokončala" s sedmimi hitrimi in močnimi udarci.

Seniesa Estrada je novembra v Las Vegasu porazila Marlen Esparz.
Seniesa Estrada je novembra v Las Vegasu porazila Marlen Esparz. FOTO: Profimedia
Hiter kot strela: nogometni sodnik osramotil obrambo
Preberi še
Hiter kot strela: nogometni sodnik osramotil obrambo

28-letnica z nadimkom "Super Bad" je s tem uprizorila najhitrejši nokavt v zgodovini ženskega boksa, nebogljena Adkinsova, ki je po rafalu udarcev za nekaj časa obležala negibna in nezavestna, pa je bila v Fantasy Springs resortu (Kalifornija) na šestem dvoboju prvič poražena (5-1). Kot je dejala Estrada po "Indio masakru", do tekmice goji veliko spoštovanje, v prvi vrsti, ker je sploh pristala na dvoboj. Z njo bi se morala namreč prvotno boriti Jacky Calvo (12-5-2), ki pa je bila primorana dvoboj odpovedati zaradi poškodovanega kolena. "Vedela sem, da sem izkušenejša od nje. Ko sem zaslišala začetni gong, se nisem mogla več zaustaviti," je po zgodovinski zmagi dejala začasna WBA prvakinja v mušji kategoriji in WBC (Silver) prvakinja v junior mušji kategoriji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Toliko športni zvezdniki zaslužijo z eno samo Instagramovo objavo
Preberi še
Toliko športni zvezdniki zaslužijo z eno samo Instagramovo objavo

Če je bila na eni strani Estrada deležna številnih čestitk, so se mnogi zgražali nad dejstvom, da so ji organizatorji izbrali tekmico, ki niti približno ni bila na njeni ravni, in da tovrstni dvoboji mečejo slabo luč na šport. S pepelom se je posipal tudi Andy Foster, človek, ki je odobril dvoboj, ki je dejal, da če bi se moral še enkrat odločiti, dvoboja ne bi odobril. "Vedel sem, da duela ne bo dobila, a sem mislil, da bo zdržala dlje od sedmih sekund," je še dejal Foster, ki se ni otepal kritik.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382