Moskisvet.com
Mike Tyson

Borilni športi

Mike Tyson pri 53 letih: ''Morda pa še nisem rekel zadnje besede''

A.P.
12. 05. 2020 09.57
1

''Železni Mike'' očitno še ni za staro šaro in še ni pozabil boksati. Zloglasni upokojeni boksar Mike Tyson se resno spogleduje z vrnitvijo v ring, čeprav uradnega povratka še ni napovedal, zato pa o tem zgovorno priča njegova forma in pogled. Čeravno je še nedolgo nazaj dejal, da ne upa trenirati, saj bi reaktiviral svoj uničujoči ego, pa so ga zdaj, kot pravi, bogovi vojne ponovno pozvali v boj. Tyson za zdaj napoveduje ekshibicijske dvoboje z dobrodelno noto.

"Morda pa še nisem rekel zadnje. Vse je mogoče. Počutim se neustavljivega. Bogovi vojne so me prebudili, reaktivirali moj ego in želijo, da grem ponovno v boj. Počutim se mladega," je dejal 53-letni Mike Tyson, ki je boksarske rokavice na klin obesil leta 2005, danes pa se resno spogleduje z vrnitvijo v ring, potem ko je to napovedal že njegov veliki rival in štirikratni svetovni prvak v težki kategoriji, 57-letni Evander Holyfield, s katerim je Tyson ponovno pripravljen prekrižati pesti za dobrodelnost, potem ko je ta navrgel dvoboj in je slednji očitno zgrabil za vabo. Pred tem sta se boksarja srečala dvakrat, nazadnje leta 1997, ko je Tyson v revanši dvakrat ugriznil tekmeca v uho in bil diskvalificiran.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tyson očitno ne misli še tretjič izgubiti proti Holyfieldu, saj boksa, kot bi zavrtel čas nazaj. Prav vse je osupnil s hitrostjo in preostankom dinamita v rokah, zadnji kolaž posnetkov s treningov pa zaključil z "Nazaj sem" in dodal zapis, da je mogoče prav vse, če se znaš stvari pravilno lotiti. Dokaz je on sam, saj ga kljub letom še vedno krasi eksplozivnost, udarci pa še vedno švigajo z izjemno hitrostjo in tako lahko še danes vidimo, zakaj je bil nekoč strah in trepet tekmecev. Med potencialnimi tekmeci se poleg Holyfielda omenjata še Sonny Bill Williams in Paul Gallen.

Mike Tyson je vse bliže vrnitvi v ring.
Mike Tyson je vse bliže vrnitvi v ring. FOTO: Profimedia
Zato Tyson ne previla več znoja: ''reaktiviral bi svoj ego''
Preberi še
Zato Tyson ne previla več znoja: ''reaktiviral bi svoj ego''

Tyson se je zelo resno lotil treningov, predvsem z željo, da bi z ekshibicijskimi borbami zbral čim več sredstev za pomoč ranljivejšim skupinam, v prvi vrsti brezdomcem in odvisnikom od drog. Če je bil še lani videti kot tipični športni upokojenec, je v zadnje pol leta povsem spremenil način življenja, potem ko se je začel zavedati, da je ponovno padel v rutino, ki ni najbolj zdrava za telo. "Še vedno imam rad gibanje in šport. A v življenju nastopijo določena obdobja, ko zapadeš v neko rutino, ki ni najbolj zdrava za telo. To se je zgodilo tudi meni in ni bilo prvič. Zdaj pa sem že v tisti pravi formi oziroma se ji postopoma približujem in bom lahko opravil prvi humanitarni boksarski dvoboj. Komaj čakam," je v pogovoru z ameriškim raperjem T.I.-jem nedavno razlagal "Železni Mike", ki je z zadnjimi treningi spomnil na svoje najboljše čase in dejal, da bo "podel fant za vedno".

Stari ''prdci'': Tyson,  Evander Holyfield in Lennox Lewis.
Stari ''prdci'': Tyson, Evander Holyfield in Lennox Lewis. FOTO: Profimedia
Prepričan je bil, da gre podpisovati avtograme: Rodman razkril podrobnosti prvega obiska Severne Koreje
Preberi še
Prepričan je bil, da gre podpisovati avtograme: Rodman razkril podrobnosti prvega obiska Severne Koreje

Tyson je pred več kot tremi desetletji postal najmlajši svetovni prvak v težki kategoriji. Novembra 1986 je naslov osvojil star komaj 20 let štiri mesece in 22 dni ter postal prvi prvak v vseh verzijah (WBC, WBA in IBC), potem ko je na kolena spravil Trevorja Berbicka. Nazadnje je boksal leta 2005, ko ga je premagal Kevin McBride. V svoji karieri je na 58 dvobojih sicer le osemkrat ring zapustil sklonjene glave.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394