Moskisvet.com
Conor McGregor

Borilni športi

McGregor ima priložnost, da iz pokoja zvabi Habiba

A.P.
19. 01. 2021 06.00
5

Conor McGregor se 23. januarja 2021 (24.1. po slovenskem času) še tretjič vrača iz pokoja. Na UFC 257 bo pesti prekrižal z Američanom Dustinom Poirierjem, ki je proti Ircu pred sedmimi leti v oktagonu zdržal vsega 106 sekund. A od takrat se je veliko spremenilo. Kaj borca mešanih borilnih veščin pripravljata tokrat, si boste lahko v živo ogledali na VOYO.

Nekdanji UFC-prvak v dveh težnostnih kategorijah, 32-letni zvezdnik mešanih borilnih veščin, Irec Conor McGregor, je novembra ponovno napovedal svoj povratek iz športnega pokoja, potem ko je kletki in borbam pred meseci še tretjič pomahal v slovo. Zopet ga bomo na delu videli 23. januarja 2021, ko se bo v Abu Dhabiju še drugič v svoji karieri zoperstavil 32-letnemu Američanu Dustinu Poirierju, ki slovi po odlični fizični in taktični pripravljenosti. Dvoboj v lahki kategoriji bo ponovitev dvoboja iz Los Angelesa leta 2014, ki ga je po nokavtu že v prvi rundi dobil irski velemojster ''trash talka'', ki je do zdaj edini istočasni prvak v peresnolahko in lahko kategoriji, v svoji statistiki pa ima ob samo štirih porazih 22 zmag.

Obeta se prava poslastica.
Obeta se prava poslastica. FOTO: VOYO
Prvi slovenski hollywoodski film ekskluzivno na VOYO
Preberi še
Prvi slovenski hollywoodski film ekskluzivno na VOYO

Zmagovalec omenjenega dvoboja, ki si ga boste lahko v živo ogledali na VOYO, bo postal prvi izzivalec za pas lahke kategorije, ki ga je ''nebranjenega'' pustil sveže upokojeni ''dagestanski Orel'', Habib Nurmagomedov, ki se je po nedavni zmagi nad Justinom Gaethjejem (29-0-0) poslovil od aktivnega tekmovanja. Bo tudi njega v primeru zmage McGregorja zamikala vrnitev? Irec bo naredil vse, da ga zvabi nazaj v oktagon.

Dvoboj bo na sporedu 24. januarja ob 4.00 zjutraj po slovenskem času. Na ogled bo na VOYO.

A še prej mora pokoriti Dustina ''The Diamonda'' Poirerja, ki je del MMA organizacije od leta 2011 in je v tem času v oktagonu vpisal 26 zmag (19 s prekinitvijo) in doživel šest porazov. Med drugim je bil njegov krvnik tudi Habib, ki ga je porazil septembra 2019 in s tem še drugič zapored ubranil naslov v lahki kategoriji.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Tako Irec, kot Američan, slovita po svojih udarcih – za razliko od Dagestanca, ki je stavil na rokoborske prijeme in prisilne vdaje – zato smo malce podrobneje pogledali njuno statistiko le-teh. McGregor namreč v povprečju podeli 5,43 udarca na minuto in to s 50 odstotno natančnostjo, medtem ko prejme 4,18 udarca na minut, 54 odstotkov udarcev nasprotnika pa se ubrani. Statistika Američana je praktično identična, saj ta podeli 5,57 udarca na minuto in tekmeca zadane v 49 odstotkih, medtem ko prejme 4,40 udarca na minuto, ubrani pa se jih v 55 odstotkih. Je pa zato Irec boljši atlet, z več moči v vseh udih. To se odraža v statistiki zmag. Od njegovih 22 zmag jih je 19 dosegel z nokavtom, kar pomeni 86 odstotkov, kar je precej več, kot Poirier, ki je ''le'' 12 zmag dosegel z nokavtom ali 46 odstotkov le-teh. Če povprečen dvoboj Irca traja 8:20 minute, povprečen dvoboj Američana traja 10:17 minute. Oba v dvoboj sicer prihajata s popotnico zmage. McGregor je nazadnje v oktagonu stal pred letom dni, ko je v Las Vegasu po hitrem postopku – v 40 sekundah – odpravil ''Kavboja'' Donalda Cerroneja, Poirer, ki je v preteklosti premagal tudi Gaethjeja, pa je junija odpravil Dana Hookerja.

Habib Nurmagomedov, neuničljivi borec, ki najraje govori v kletki
Preberi še
Habib Nurmagomedov, neuničljivi borec, ki najraje govori v kletki

Medtem pa McGregor tudi že pogleduje proti boksarskemu ringu, v katerem se želi spopasti z Mannyjem Pacquiaom, želi pa poravnati tudi račune s Floydom Mayweatherjem, ki ga je v njegovem boksarskem debiju porazil leta 2017.

Dvoboj si lahko v živo ogledate na VOYO.
Dvoboj si lahko v živo ogledate na VOYO. FOTO: VOYO

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 342