Moskisvet.com
Logan Paul

Borilni športi

Kdo je Logan Paul, zabavljač, ki bo izzval Floyda Mayweatherja

A.P.
02. 06. 2021 06.00
0

Marsikdo se je verjetno začudil, ko je neporaženi boksar Floyd Mayweather privolil v dvoboj s spletno senzacijo, ki je večina starejših od 30 let ne pozna. A že upokojeni boksar je danes predvsem poslovnež in je ekshibicijski dvoboj videl kot odlično poslovno priložnost. Kako ne, saj mu bo navrgla na desetine milijonov evrov, kar ga je zlahka zbezalo iz boksarskega pokoja.

Dvoboj si lahko v živo ogledate na VOYO v ponedeljek, 7. 6., ob 2.00.

"Od boksanja sem se že poslovil. Moj izkupiček je 50-0 (27 jih je dosegel z nokavtom, op. a.). Vendar pa se vseeno še želim zabavati in zaslužiti sto milijonov dolarjev. Mislim, da sem pameten poslovnež," je svojo odločitev pojasnil 44-letni Američan. Kljub temu za mnoge po nepotrebnem ogroža svojo boksarsko zapuščino in neokrnjeno statistiko. In to proti komu? 26-letnemu Loganu Paulu, ki v svetu boksa ne velja nič – njegov izkupiček je 0-1, potem ko je izgubil proti kolegu z YouTuba, KSI-ju, ki ga je prej sicer premagal v ekshibicijskem dvoboju – v dobi interneta pač. "Nokavtiral ga bom in postal najboljši boksar na svetu. Nato se bom upokojil in Floydu ne bom ponudil možnosti za revanšo. Ne zaveda se, kdo ga čaka v ringu," je pred dvobojem poln samozavesti Paul, ki meni, da ga Floyd podcenjuje. "Misli, da sem youtuber in da nisem pravi borec." Sloviti boksar je zadnjič boksal decembra leta 2018, ko je na ekshibiciji prekrižal pesti s Tenshinijem Nasukawo, še pred tem pa boksal proti Conorju McGregorju avgusta leta 2017.

Slovenski dirkaški up, ki vozi pod okriljem Fernanda Alonsa
Preberi še
Slovenski dirkaški up, ki vozi pod okriljem Fernanda Alonsa

In kdo je njegov gobezdavi nasprotnik? Logan Paul je svojo kariero začel na družbenem omrežju Vine leta 2013 pod vzdevkom 'Problem Child'. Do ukinitve platforme je imel 5,3 milijona sledilcev in postal tržno zanimiv. Leta 2015 ga je k sodelovanju povabil Disney Channel in mu dal glavno v seriji Bizzardvark, ki govori o dveh najboljših prijateljih, ki objavljata zabavne vsebine na spletu. Paul je bil kot izkušeni 'viner' idealen za vlogo, ki jo je praktično živel.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Najhitrejši nokavt v zgodovini: nebogljeno tekmico na tla ''položila'' v nekaj sekundah
Preberi še
Najhitrejši nokavt v zgodovini: nebogljeno tekmico na tla ''položila'' v nekaj sekundah

Leta 2017 je z bratom in kolegi začel svoj posel, potem ko je ustanovil produkcijsko hišo Influencer Marketing Management, ki je pritegnila številne investitorje. V mladosti in še pred slavo je bil Logan profesionalni rokoborec, želel pa se je tudi pridružiti mornarici, a ga je, podobno kot njegovega še bolj divjega brata, premamil internet, potem ko so njegove vsebine postale sila popularne. Do slave se je dokopal tudi s potegavščinami, med drugim je objavil lažno poroko z modelom in nekdanjim dekletom Eriko Costella ter se po dogodku v Beli hiši, na katerega je bil povabljen, skril in uspešno pobegnil sredi noči, ne da bi ga pri tem ujeli. Poskrbel je tudi za kar nekaj škandalov. Na veliko kritik je naletel, ko je v enem izmed svojih vlogov pokazal truplo neznanega samomorilca iz japonskega gozda Aokigahara. Logan, ki je tudi raper, se je tedaj posipal s pepelom.

Velikan boksa proti velikanu interneta.
Velikan boksa proti velikanu interneta. FOTO:
Osebna trenerka Stela Papič: ''Estetika je samo stranski produkt vloženega dela v svoje telo''
Preberi še
Osebna trenerka Stela Papič: ''Estetika je samo stranski produkt vloženega dela v svoje telo''

Logan ima slavnega brata, ki je prav tako spletna zvezda in je eden najbolj priljubljenih vlogerjev. Tudi brat Jake Paul je imel sprva drugačen načrte, saj je želel postati inženir, a ga je spletni uspeh premamil in je pustil šolo ter sledil internetnim sanjam. Čeprav z bratom sodelujeta pri veliko projektih, sta se velikokrat tudi javno sporekla, a na dvoboju, ki si ga lahko v živo ogledate na VOYO, bo Jake njegov najbolj goreči podpornik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Katero dekle bi izbrali, če bi bili vi Sanjski moški?
Preberi še
Katero dekle bi izbrali, če bi bili vi Sanjski moški?
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376