Moskisvet.com
Israel Adesanya

Borilni športi

Costa s parodijo zbodel Asedanyo: bo to res boj mačke z mišjo?

A.P.
24. 09. 2020 06.00
0

Vse bliže je dvoboj med Israelom Adesanyo in Paulom Costo (UFC 253), ki ga ljubitelji mešanih borilnih veščin z nestrpnostjo pričakujejo, saj bo to dvoboj ne le dveh neporaženih borcev, ampak dveh povsem različnih stilov borbe.

31-letni nigerijski šampion Israel ''The Last Stylebender'' Adesanya – za razliko od velike večine Nigerijcev je odraščal v bogati družini – v kletki še ne pozna poraza in je marca proti izzivalcu Yoelu Romeru na kontraverzen način ubranil naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji. Dvoboj je naletel na številne kritike, potem ko se je Nigerijec poigraval s tekmecem, mu med drugim pokazal sredinca, na koncu pa slavil po soglasni sodniški odločitvi. Od 19 dvobojev, jih je 14 dosegel z nokavtom. Znan je po svojstvenem načinu gibanja in plesnih vložkih, saj bi bil skoraj zagotovo plesalec, če ne bi pristal v kletki. V preteklosti se je preizkusil tudi v boksu in čeravno je izgubil svoj prvi profesionalni dvoboj, ima v svojem rezimeju kar nekaj odmevnih skalpov.

Kdo bo vpisal prvi poraz?
Kdo bo vpisal prvi poraz? FOTO: UFC.com
Julia Vins, dekle z barbikinim obrazom in Hulkovim telesom
Preberi še
Julia Vins, dekle z barbikinim obrazom in Hulkovim telesom

Na drugi strani je 29-letni Brazilec Paulo ''The Eraser'' Costa – za razliko od Nigerijca je odraščal v revščini in pri devetih v svet, v katerem pojejo pesti, vstopil preko tajskega boksa – do zdaj vpisal 13 zmag, od tega jih je 11 dosegel z nokavtom, nazadnje pa mu je avgusta lani moral premoč priznati že omenjeni Romero.

Israel Adesanya si nadeja nove zmage.
Israel Adesanya si nadeja nove zmage. FOTO: AP

Dvoboj za šampionski pas v srednje težki kategoriji – Costa nastopa v vlogi prvega izzivalca – se bo odvijal v nedeljo zjutraj po srednjeevropskem času, v živo pa si ga boste lahko v živo ogledali na VOYO od 4. ure dalje.

UFC 253 ima vse sestavine za borilni spektakel.
UFC 253 ima vse sestavine za borilni spektakel. FOTO:

''Nobena skrivnost ni, da med nama že dlje časa vlada zelo napet odnos, ki bo vrhunec doživel ta konec tedna na Fight Islandu v Abu Dabiju. Za sabo imam nekaj veličastnih zmag in prepričan sem, da bom tudi po dvoboju s Costo nadaljeval svoj zmagoviti niz,'' je pred dvobojem samozavesten ''mršavi'' in gibčni Adesanyo, medtem ko enako obljublja Costa, ki je med drugim dejal, da bo Nigerijca v kletki pripravil do joka. ''To bo borba za v anale. O njej se bo govorilo še leta za tem, ko bom premlatil gobezdavega Adesanyo.'' Brazilec pa ni ostal le pri besedah, saj je posnel tudi parodijo dvoboja in nakazal, kaj se nam obeta. Ali bo res tako, bo, kot rečeno, jasno v nedeljo zgodaj zjutraj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Dvoboj si lahko v živo ogledate na VOYO.
To je moral Dragić kot novinec početi za Shaquilla O'Nealla
Preberi še
To je moral Dragić kot novinec početi za Shaquilla O'Nealla

Poleg omenjenega dvoboja, se na borilnem spektaklu UFC 253 obeta še ena poslastica, saj se bosta za šampionski pas v poltežki kategoriji udarila Dominick Reyes in Jan Blachowicz, saj je prestol s prestopom med težkokategornike nedavno spraznil Jon Jones.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382