Moskisvet.com
Masvidal vs Usman

Borilni športi

Borbe za predjed, glavno jed in sladico

A.P.
22. 04. 2021 06.00
0

Od borb se zvrti! Ljubitelji borilnih veščin bodo prihajajoči konec tedna še kako prišli na svoj račun, saj se začenja skupinski del lige PFL, sledi jubilejni 60. KSW, ki ponuja borbo za naslov v lahki težki kategoriji, smetana na vrhu torte pa bo UFC 261, kjer se bodo delili trije šampionski pasovi. Prav tako bodo svojo porcijo borb dobili ljubitelji boksa, glavni zvezdi nedeljskega večera na Floridi pa bosta branilec naslova Emanuel Navarrete in Christopher Diaz, v igri pa je naslov v peresno lahki kategoriji po WBO.

Voyo, spletni dom borilnih športov, je pozdravil novega člana, saj boste od zdaj lahko tu spremljali tudi prenose atraktivne MMA lige PFL (Professional Fighters League). Za tiste, ki borilne športe spremljate bolj površno, gre za relativno mlado ligo, ustanovljeno leta 2018, ki je sploh prva večja tovrstna organizacija, ki ponuja drugačen, turnirski format, saj je pot do krone razpotegnjena čez več mesecev, vse skupaj pa poteka na izpadanje. Ima namreč skupinski del in končnico (playoff), obračuni pa potekajo v istem večeru, kar daje dodaten čar in nepredvidljivost. Tekmovanje poteka v šestih težnostnih kategorijah (ena od teh je ženska), v vsaki kategoriji pa se za točke bori 10 do 12 borcev oz. bork. V skupinskem delu vsak nastopi dvakrat in za zmago prejme tri točke, za neodločen izid eno, za poraz pa, kakopak, nič. Podeljujejo se tudi dodatne točke, in sicer tri, če borec borbo odloči v prvi rundi, dve, če zmago vpiše v drugi in eno, če tekmec podpiše predajo v tretji.

Bo Phil De Fries nadaljeval svojo vladavino v KSW?
Bo Phil De Fries nadaljeval svojo vladavino v KSW? FOTO:
MMA-borka Tajda Ratajc: ''Dokler si zdrav, imaš vse''
Preberi še
MMA-borka Tajda Ratajc: ''Dokler si zdrav, imaš vse''

Letošnja sezona se začenja omenjeni petek, 23. aprila, zastor nad njo pa bo padel oktobra, ko bodo na isti večer potekale vse finalne borbe. Zmagovalec vsake kategorije bo bogatejši za okrogel milijon ameriških dolarjev (pribl. 833 tisoč evrov). Ligo zastopajo številna slovita borilna imena, ki so v preteklosti nastopala pod dežnikom drugih borilnih organizacij. Med njimi velja omeniti Anthonyja Pettisa, nekdanjega prvaka lahke kategorije v WFC in UFC, ki si ga bomo zapomnili po "showtime kicku". Tu je tudi Fabricio Werdum, nekdanji prvak težke kategorije v Strikeforce in UFC, pa Rory MacDonald, nekdanji prvak v Bellatorju. Med ženskami so tu imena, kot so Kaylo Harrison, aktualna svetovna prvakinja in dvakratna olimpijska prvakinja v judu, na svoj debi pa čaka tudi Claressa Shields, dvakratna olimpijska prvakinja v boksu in aktualna svetovna boksarska prvakinja v treh različnih težnostnih kategorijah. Omenimo še Poljaka Marcina Helda, ki je nastopal v UFC in je davnega oktobra 2010 premagal našega strokovnega komentatorja Bojana Kosednarja – Želvo.

MMA borka Monika Kučinič: ''Sem nenormalno čustvena in nežna oseba. A ko se borim, ta nežna Monika izgine''
Preberi še
MMA borka Monika Kučinič: ''Sem nenormalno čustvena in nežna oseba. A ko se borim, ta nežna Monika izgine''

Sobotna borba večera na 60. KSW v poljskem Lodžu bo med domačinom Tomaszem Narkunom in Britancem Phile De Friesem. Sledni zagotavlja, da bo tudi v drugo vpisal zmago proti Poljaku, s katerim sta stopila v kletko leta 2019. Od takrat je Otočan še dvakrat ubranil šampionski pas. Skupno mu je to uspelo že petkrat (nazadnje decembra 2020) in je kralj KSW-ja od svojega debija na KSW 43, ko je na tronu zamenjal Michala Andyszaka.

Vse borbe si boste lahko v živo ogledali na VOYO, kjer vas čakajo tudi posnetki vseh preteklih dvobojev.
Kolesarski čevlji: kateri so pravi za vas?
Preberi še
Kolesarski čevlji: kateri so pravi za vas?

Na UFC 261 se bosta po manj kot letu za naslov znova udarila Kamaru Usman in Jorge Masvidal, slednji pa bo skušal pripraviti presenečenje in že sanja o trilogiji. Presenečenje zanj je bila prva borba z Usmanom, saj je tedaj postal njegov izzivalec šele nekaj dni pred samo borbo, potem ko je bil na koronavirus pozitiven Gilbert Burns, namesto katerega je nato vskočil. Masvidal je prepričan, da če bi imel tedaj več časa za pripravo, bi bil izid na UFC 251 drugačen. Revanša se še do nedavnega sicer ni zdela realna želja, sploh potem, ko je Usman ustavil Burnsa v tretji rundi na UFC 258, a je zanjo navijal sam Usman, šef UFC Dana White pa mu je rade volje ustregel, saj je povpraševanje po ogledu dvoboja veliko, zato bodo z njim vsi dobro zaslužili.

Na UFC 261 se bosta znova srečala Usman in Masvidal.
Na UFC 261 se bosta znova srečala Usman in Masvidal. FOTO:

Spored:

Petek, 23. april, ob 23.30 - PFL

Sobota, 24. april, ob 20.00 - KSW 60

Nedelja, 25. april, ob 4.00 - UFC 261

Nedelja, 25. april : Boks: Navarrete vs Diaz 

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382