Moskisvet.com
Billy Joe Sanders

Borilni športi

Nedopustno! Boksarski prvak demonistriral, kako ''pravilno'' udariti žensko

A.P.
30. 03. 2020 06.00
2

Svetovni boksarski prvak v srednje težki kategoriji po verziji WBO, Billy Joe Saunders, je razjezil veliko ljudi, potem ko je objavil posnetek, v katerem demonstrira, kako udariti partnerko, ko se razvnamejo strasti v času karantene.

30-letni Billy Joe Saunders se je kmalu po objavi spornega posnetka, na katerem ta še neporaženi boksar (29-0) na primeru boksarske vreče demonstrira, kako v času karantene udariti partnerko, ki ti pije kri, že javno opravičil, kar pa ne opravičuje dejstva, da je hujskal k nasilju v družini, ki velja za pereč problem v današnji družbi. Kasneje je dejal, da to ni bil njegov namen.

''Težava današnje družbe je, da se obnaša, kot da nasilja ni''
Preberi še
''Težava današnje družbe je, da se obnaša, kot da nasilja ni''

''Če bi videl moškega, ki je dvignil roko nad žensko, bi ga lastnoročno pretepel. Opravičujem se, če sem s tem posnetkom užalil ženske,'' se je Saunders posul s pepelom. V posnetku sicer razlaga, kako ''pravilno'' udariti žensko, če ti ta soli pamet in ne utihne – predlaga, da jo s pestjo udarite v brado.

Sanders v ringu še ne pozna poraza.
Sanders v ringu še ne pozna poraza. FOTO: Profimedia

Saunders bi se moral meseca maja v Las Vegasu pomeriti z Mehičanom Saulom ''Canelom'' Alvarezom, a je izbruh koronavirusa dvoboj za nedoločen čas prestavil. Naslov prvaka je sicer nazadnje ubranil proti Argentincu Marcelu Estebanu Coceresu.

Saunders se sicer ni prvič znašel pod plazom kritik, saj je že leta 2018 objavil posnetek, na katerem ženski v zameno za spolne usluge ponuja droge, zaradi česar je dobil denarno in disciplinsko kazen s strani britanskega odbora za nadzor boksa (BBBofC). Ta ga je zaradi novega posnetka do zaslišanja suspendirala.

Trenerski izpadi: strategi, ki so se znesli nad igralci in pri tem presegli mejo dobrega okusa
Preberi še
Trenerski izpadi: strategi, ki so se znesli nad igralci in pri tem presegli mejo dobrega okusa

O tem, kako se braniti v primeru, da vas fizično napadejo, si lahko preberete v intervju s slovenskim strokovnjakom za samoobrambo.

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376