Moskisvet.com
Amanda Ribas

Borilni športi

Seksi borka Amanda Ribas: lepa, a smrtonosna

A.P.
21. 01. 2021 06.00
0

Vse bliže je borilni spektakel UFC 257 v Abu Dabiju, ki si ga boste lahko v nedeljo od 4. ure zjutraj v živo ogledali na VOYO. Čeprav bo večina oči uprta v dvoboj med zloglasnim Ircem Conorjem McGregorjem in Američanom Dustinom Poirerjem, ki sta si pred šestimi leti na dogodku UFC 178 že izmenjevala udarce, bo na t. i. Fight Islandu (otok Jas) potekalo še kar nekaj atraktivnih dvobojev. Na delu bo tudi vzhajajoča zvezdnica mešanih borilnih veščin, simpatična Amanda Ribas, ki je ne le paša za oči v oktagonu, ampak tudi zunaj njega.

27-letna brazilska borka mešanih borilnih veščin Amanda Ribas velja za vzhajajočo zvezdnico tega športa in že tudi sodi v njegov vrh, saj je na lestvici trenutno zasidrana na visokem desetem mestu v svoji kategoriji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Abu Dabi nosilka črnega pasu v karateju in brazilskem jiu-jitsuju prihaja s popotnico petih zaporednih zmag. Nazadnje je v mušji kategoriji – to je bil njen krstni nastop v tej kategoriji – odpravila eno najbolj atraktivnih bork Paige VanZant, ki je pred časom priznala, da več zasluži z objavami na družbenih omrežjih kot z borbami v oktagonu in je bolj kot tekmice presegala rekorde na spletu.

Moč Brazilke je v preteklosti občutila tudi Emily Whitmire.
Moč Brazilke je v preteklosti občutila tudi Emily Whitmire. FOTO: Profimedia

26-letna Američanka se je medtem od kletke že poslovila, saj je upala na zmago proti Ribasovi, ki bi ji prinesla boljše pogajalsko izhodišče za novo pogodbo z UFC, a podpisa pogodbe potem ni bilo. Lepotica ne sedi križem rok, saj se pripravlja na februarski debi na tekmovanju BKFC (t. i. Bare Knuckle Fighting Championship poteka brez klasičnih rokavic oz. na podlagi starih boksarskih pravil iz 19. stoletja, torej z golimi pestmi).

UFC 257 dvoboji bodo na sporedu 24. januarja ob 4.00 zjutraj po slovenskem času. Na ogled bodo ekskluzivno na VOYO. 
Kdo je Dee Devlin, vroča McGregorjeva izbranka?
Preberi še
Kdo je Dee Devlin, vroča McGregorjeva izbranka?

Z umikom je Američanka Brazilki simbolično predala tudi ''pas'' najpopularnejše UFC-borke. Ribasova je morala do zdaj le enkrat zapustiti kletko sklonjene glave (10-1 MMA, 4-0 UFC), in sicer leta 2015, ko jo je premagal Polyana Viana. Med drugim ima Brazilka skalp še ene priljubljene borke, in sicer MacKenzie Dern. Članice MMA elite je sicer od junija 2019.

UFC pod zaporedno številko 257 ponuja nekaj zelo zanimivih obračunov.
UFC pod zaporedno številko 257 ponuja nekaj zelo zanimivih obračunov. FOTO: VOYO

Tokrat ji bo nasproti stala njena rojakinja Marina Rodriguez, ki ima na svojem računu ducat zmag, en poraz in dva neodločena izida (13-1-2 MMA, 2-1-2 UFC), na dvoboj v peresno lahko kategoriji pa prihaja s slabo popotnico, saj je zadnji dvoboj izgubila. Julija 2020 je bila od nje boljša Carla Esparza. Prvotno bi morala biti sicer izzivalka Ribasove Michelle Waterson.

UFC 257, spored glavnih dvobojev:

Lahka kategorija: Dustin Poirier vs. Conor McGregor        

Lahka kategorija: Dan Hooker vs. Michael Chandler        

Mušja kategorija: Jessica Eye vs. Joanne Calderwood        

Lahka kategorija: Matt Frevola vs. Ottman Azaitar        

Peresno lahka kategorija: Marina Rodriguez vs. Amanda Ribas

McGregor ima priložnost, da iz pokoja zvabi Habiba
Preberi še
McGregor ima priložnost, da iz pokoja zvabi Habiba
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382