Moskisvet.com
UFC 246

Borilni športi

5 stvari, ki jih o Conorju McGregorju zagotovo niste vedeli

A.P.
15. 01. 2020 08.00
0

Lasvegaška T-Mobile Arena bo v nedeljo, 19. januarja 2020, gostila borilni spektakel, ki ga ljubitelji razvpitega irskega borca Conorja McGregorja že z nestrpnostjo čakajo. Ta se po bolečem porazu pred poldrugim letom vrača v oktagon, kjer mu bo nasproti stal Donald Cerrone, ki bo njegova prva ovira na poti do morebitne vnovične osvojitve šampionskega pasu in revanše s še nepremaganim Rusom. Dvoboj si lahko v neposrednem prenosu ogledate na VOYO.

Conor McGregor se je kmalu po nenadejanem porazu proti Khabibu Nurmagomedovu oktobra 2018 umaknil s scene, zdaj pa se v velikem slogu vrača v kletko, kjer se bo skušal vrniti na zmagovite tirnice.

Za kaj takega bo moral premagati Donalda ''Kavboja'' Cerroneja, s katerim se bo v velterski kategoriji spopadel v razprodani lasvegaški areni, dvoboj pa si boste na VOYO lahko ogledali v živo. Še pred tem se lahko potegujete tudi za nagrado (glej spodaj). Ni skrivnost, da si zloglasni Irec želi v bodoče povratni dvoboj z Rusom, sicer aktualnim svetovnim MMA prvakom, a ta želja bo še nekaj časa zgolj pobožna želja. Irec sicer za letošnje koledarsko leto poleg januarskega dvoboja načrtuje še dva.

Kdo bo koga? Vse bo jasno v noči iz sobote na nedeljo.
Kdo bo koga? Vse bo jasno v noči iz sobote na nedeljo. FOTO:

Irski borec je od poraza redno polnil časopisne stolpce z incidenti in aferami, ki pa so zdaj preteklost in McGregor je osredotočen le še na borbe v oktagonu. Čeprav je bil s tekmovališč odsoten leto in pol, bo z januarsko bitko v kateri ni v igri noben naslov oz. pas, pobral največji denarni izkupiček v zgodovini UFC-ja do zdaj. Za dvoboj je trenutno 13. na lestvici obljubljenih 4,4 milijona evrov. McGregor je sicer finančno že preskrbljen za celo življenje, kar si je zagotovil z boksarskim dvobojem s Floydom Mayweatherjem, s katerim je v žep pobasal neverjetnih 89 milijonov evrov.

UFC borka z Instagramom zasluži več kot z borbami
Preberi še
UFC borka z Instagramom zasluži več kot z borbami

Za dvoboj s Khabibom in Eddijem Alvarezom si je sicer bančni račun oplemenitil še z 2,7 milijona evrov. K 4,4 milijonom bo treba dodati še zaslužek iz naslova PPV (pay-per-view), ki bo še znatno poveča sicer že tako astronomsko številko (prenos stane skoraj 60 evrov). Za dvoboj z Rusom so prodali za UFC rekordnih 2,4 milijona ogledov, Irec pa naj bi tisti večer skupno v žep pobasal kar 30 milijonov evrov. Tudi tokrat številka na koncu verjetno ne bo kaj dosti nižja.

Dvoboj si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na VOYO in sicer v nedeljo 19. januarja ob 4.00 po slovenskem času.

Cerrone bo tako kot ''The Notorious'' lačen zmage, saj je v zadnjih dveh dvobojih morali priznati premoč tekmecema – izgubil je tako proti Tonyju Fergusonu, kot tudi Justinu Gaethjeju. Čeprav Američan ni enfant terrible kot Irec, tudi sam ni nedolžna ovčica, saj po lastnih besedah redno krši pogodbo z organizacijo.

Kavboj gre v dvoboj z Ircem s slabo popotnico.
Kavboj gre v dvoboj z Ircem s slabo popotnico. FOTO: Profimedia

''V pogodbi z UFC-jem obstajajo določene klavzule, ki pa jih v veliki meri ne upoštevam – na primer ta, da ne smem jahati konja, ali pa, da ne smem voziti motorja oz. gorskega kolesa, kar sicer počnem zelo pogosto.'' Kljub nespoštovanju pogodbe Cerrone nikoli ni odpovedal dvoboja, niti imel težav s prekomerno težo. ''Tudi če sem bil poškodovan, tega nisem uporabil kot izgovor za morebitno odpoved borbe. Kaj šele, da bi poklical odgovorne pri UFC in potožil, da borec ni nasprotnik po meri.'' ... ''Ne glede na vse pri UFC-ju vedo, da se bom vedno znova pojavil v oktagonu in dal vse od sebe, zato dopuščajo, da Kavboj ostaja Kavboj,'' je v dokumentarnem filmu razkril v 36-letnik, ki je 13-krat kletko zapuščal sklonjene glave (36-13), kar je devetkrat več kot zloglasni 31-letni Dublinčan (21-4), ki je v tem dvoboj velik favorit.

McGregor se samozavestno vrača v kletko.
McGregor se samozavestno vrača v kletko. FOTO: Profimedia

Ste vedeli, da se je McGregor malo pred selitvijo v kletko izučil za vodovodarja, da so ga v rani mladosti zaradi nizke rasti pogosto nadlegovali vrstniki, kar je tudi eden od razlogov, da se je naučil uporabljati pesti. ''Nasilneži so se radi spravljali name,'' razlaga Irec, ki se danes pogosto udeležuje seminarjev na katerih svetuje mladim, kako se v šoli soočiti z ustrahovalci.

Zloglasna Kim in Conor sta v sorodu
Preberi še
Zloglasna Kim in Conor sta v sorodu

Čeprav mnogi profesionalnim športnikom odsvetujejo ali celo prepovedujejo seks pred tekmami oz. dvoboji, pa je McGregor velik zagovornik tega in je priznal, da pred dvobojem seksa kolikor lahko. Kot otrok je bil velik navijač angleškega nogometnega kluba Manchester United, a mu danes za Rdeče vrage in nogomet nasploh ni kaj prida mar. Preden je postal MMA borec, je bil boksar in to uspešen, saj je osvojil številne mladinske naslove. Mega boksarski dvoboj z ''gospodom denarjem'' je avgusta 2017 sicer izgubil, a za utego je prejel milijone. Poraz v nedeljo bi bil zanj precej bolj boleč, kot ta.

Sodelujte v nagradni igri in se potegujte za 3-mesečno naročnino na VOYO in kemične svinčnike VOYO.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382