Moskisvet.com
Anže Kopitar

Šport

Po smrti hokejista je Kopitar storil to: 'Niti dvakrat nisem pomislil, da tega ne bi več nosil'

M.S., L.D.
08. 12. 2023 09.00
0

Anže Kopitar je na začetku sezone 2023/24 zrušil že dva velika rekorda svoje ekipe Los Angeles Kings, saj je postal hokejist z največ odigranimi tekmami za Kralje (skoraj 1300!) in hokejist z največ podajami. Samo sinoči je ob visoki in rekordni zmagi proti Montrealu dodal tri in števec pomaknil na 761.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Anže Kopitar in Los Angeles Kingsi so sezono odprli z 11 zaporednimi gostujočimi zmagami, kar je nov rekord lige NHL. Pred njimi je že nov mejnik. Če zmagajo na temi proti New York Islandersom, bodo izenačili absolutni rekord v kateremkoli delu sezone najmočnejše hokejske lige na svetu.

Ravno je postala babica, počne pa to
Preberi še
Ravno je postala babica, počne pa to
Anže Kopitar premika mejnike.
Anže Kopitar premika mejnike. FOTO: Profimedia
On je slaven nogometaš, ona debelušno dekle, pravijo, da ga ni vredna
Preberi še
On je slaven nogometaš, ona debelušno dekle, pravijo, da ga ni vredna

''To je morda moj najboljši štart v sezono v mojih 18 letih, odkar sem v LA-ju. Dejstvo pa je, da se stvari postavljajo na svoja mesta. Ekipa gre zagotovo v pravo smer. Morda smo tudi na tista vprašanja, ki smo jih imeli pred sezono, našli odgovore oz. se je izkazalo, da niti niso bile tako velike slabosti. Ekipa je samozavestna, kar je zelo dobro za vzdušje, to pa se kaže tudi na ledu,'' je nedavno dejal Anže Kopitar, ki je že pravi inventar lige NHL. Z rekordi, ki jih postavlja v svoji 18. sezoni v severnoameriški ligi, se trenutno ne ukvarja. ''Mislim, da bo vse to prišlo za mano, ko se bom enkrat imel čas usesti in pomisliti, kaj se odvija. Podpora ekipe, prijateljev in družine pa je najbolj pomembna. Zelo sem vesel teh dosežkov, normalno, čas za mogoče malo ekstra veselja pa pride čez nekaj let.''

Gregor Kresal, alpinist v lovu za svetlobnimi fenomeni
Preberi še
Gregor Kresal, alpinist v lovu za svetlobnimi fenomeni

Kapetan Los Angelesa se je spomnil tudi srečanja, na katerem je njegov sin Jakob prebral začetno peterko pred njegovo rekordno tekmo v dresu Kingsov, za kar ni vedel. ''Nisem imel pojma, da se bo to zgodilo. Vedel pa sem v trenutku, ko so v našo garderobo prišle vse kamere, ki so ga snemale. Jakob je imel dva ali tri dni časa, da je vadil. Naši trenerji so mu povedali, kdo bo imel tekmo, tako da je imel nekaj časa. Mislim pa, da je prebral v pravem stilu, ena a. Moral sem se kar zelo zadržati, da ni pritekla kakšna solza. Bilo je res kar čustveno. Tudi on mi je potem povedal, da ga je bilo malo strah, a mislim, da je super prebral, to so mu povedali tudi vsi fantje in tako je bil tudi on vesel,'' je dejal 'Kopi', ki je zgled na in izven ledene ploskve, kar je dokazal tudi s potezo po tragični smrti britanskega hokejista Adama Johnsona, ki je umrl za posledicami rane drsalke na vratu. ''Nesreča, ki si je nihče v najslabših mislih ne zamisli, da bi se lahko zgodila. Po tistem je bilo na voljo nekaj takšnih majic, ki naj bi pomagale ob tovrstnih dogodkih. V tistem trenutku sem se odločil, da bom poizkusil. Če bi bilo pri zaščiti za ovratnik malce nelagodnosti, bi se že navadil, a od prvega treninga naprej sploh nisem čutil, da imam to majico oblečeno. Niti dvakrat nisem pomislil, da tega ne bi več nosil. Tudi Jakob je bil zelo zadovoljen, ker zdaj oba nosiva to zaščito. Če sem lahko malo bolj zaščiten in da ni nelagodno, je to, da to nosim, zelo lahka odločitev,'' je Luki Dolarju še zaupal 'AK11'.

Slavni igralec gre v igralski pokoj: ''Povedal sem vse, kar sem imel za povedati''
Preberi še
Slavni igralec gre v igralski pokoj: ''Povedal sem vse, kar sem imel za povedati''
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Zloglasni igralec se vrača na sceno – trezen in pripravljen na delo!
Preberi še
Zloglasni igralec se vrača na sceno – trezen in pripravljen na delo!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 393