Moskisvet.com
Vhodna vrata

Skrivnosti

Za srečo v življenju pred vhodna vrata postavite teh 5 stvari

M.S.
13. 09. 2022 05.00
0

Ste vraževerni? Verjamete v fenomene, kot je petek trinajsti? Potem boste želeli vedeti, kateri predmeti prinašajo srečo, če jih postavite pred vhodna vrata.

Človek je skozi zgodovino razvil številne rituale in uporabljal predmete, ki so (domnevno) prinašali zdravje, srečo, izobilje ipd. Po feng šuju, starodavni kitajski veščini za urejanje notranjega in zunanjega bivanjskega prostora, je pri urejanju doma treba upoštevati pretok univerzalnih energij, t.i. čijev, ki se gibajo po prostoru. Tako lahko določene postavitve pohištva prekinejo ta tok, medtem ko druge prinašajo dobre stvari (srečo, zdravje, denar ipd.). Vse se začne pri vhodnih vratih, s katerimi po feng šuju odpremo oz. zapremo dober pretok energij. Če želite v dom privabiti srečo in blagostanje, pred vhodna vrata postavite sledeče predmete.

6 mitov o območju udobja, ki smo jih razbili
Preberi še
6 mitov o območju udobja, ki smo jih razbili

Vetrni zvončki

Vetrni zvončki niso zgolj dekoracija, saj tudi odganjajo zle duhove. Obesimo jih, da bi odvrnili slabo srečo ob vstopu v dom. Po feng šu tradiciji čistijo energijo prostora ter odganjajo nezaželjene energije. Delujejo kot talismani za zaščito pred škodljivimi energijami in duhovi, stanovalcem pa prinašajo dobro. Ob pihanju vetra negativno energijo spremenijo v pozitivno. Pomembno je, da obesite ogledalo nasproti vhodnih vrat, da slabo energijo pošljete ven in dovolite vstop samo pozitivni energiji.

So simbol sreče in eden najmočnejših pripomočkov za uravnotežen pretok energije.
So simbol sreče in eden najmočnejših pripomočkov za uravnotežen pretok energije. FOTO: Shutterstock
Lastniki psov srečnejši od lastnikov mačk
Preberi še
Lastniki psov srečnejši od lastnikov mačk

Limonino drevo

Zimzelena limona ne le polepša terase, ampak oddaja privlačen vonj, ki pomirja. A limonino drevo sega prek estetike. Ta drevesa namreč simbolizirajo plodnost, blaginjo in zdravje. Pred vhodnimi vrati naj bi odganjala negativno energijo in v hišo privabljala pozitivno.

Limonovec je zimzeleno drevo, ki lahko doseže višino tudi do pet metrov.
Limonovec je zimzeleno drevo, ki lahko doseže višino tudi do pet metrov. FOTO: Shutterstock
Nakup ležišča: kako izbrati pravo vzmetnico?
Preberi še
Nakup ležišča: kako izbrati pravo vzmetnico?

Bele luči

Bele luči pred vhodnimi vrati so še eden tistih elementov, ki so ne le praktični in lepi, ampak tudi prinašajo srečo. Bele luči naj bi namreč osvetlile pot pred nami in nas pospremile v notranjost doma ter prinesle srečo in omogočile tistim, ki so izgubljeni, da spet najdejo pot k vam. Bele luči prav tako privabljajo priložnosti, kar lahko smatramo za srečo.

Bambus sreče lahko prinaša marsikaj.
Bambus sreče lahko prinaša marsikaj. FOTO: Shutterstock

Bambus sreče

Bambus sreče je sobna rastlina, ki pa v resnici sploh ni bambus (v resnici je vrsta dracaene), zato pa je ena od najbolj pomembnih rastlin, sploh po feng šuju. Prinaša srečo in je zelo preprost za nego. Energetsko uravnoteži prostor in odganja škodljive kemijske snovi. Po feng šuju ga je treba imeti z dvema stebloma za ljubezen, s tremi za srečo, s petimi za zdravje, z osmimi pa za bogastvo in obilje. Devet jih prinaša srečo in zadovoljstvo.

Vlaga in plesen v stanovanju – zakaj nastane in kako odpravimo to nevarnost za naše zdravje?
Preberi še
Vlaga in plesen v stanovanju – zakaj nastane in kako odpravimo to nevarnost za naše zdravje?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 306