Moskisvet.com
Adolf Hitler

Skrivnosti

Teorije zarot o Adolfu Hitlerju

A.K.
19. 10. 2020 06.00
14

Zgodovino preplavljajo številni prelomni dogodki in z njimi povezane teorije zarot, ki sprožajo več vprašanj kot nudijo odgovorov. Med njimi so vedno zelo aktualne teorije o smrti svetovno znanih osebnosti, kamor sodi tudi nemški diktator Adolf Hitler. Najbolj priljubljene se dotikajo njegovega samomora in domnevnega pobega v Argentino, druge pa trdijo, da je bil v stiku z zunajzemeljskimi bitji, ki naj bi mu pomagala pri razvoju plovil. No, verjemite ali ne, se morda prava in edina resnica skriva prav v zadnji točki, ki jo boste našli v tokratnem pregledu zanimivih teorij.

Hitler ni umrl v Nemčiji

Ena izmed najbolj priljubljenih teorij zarot trdi, da nacistični voditelj leta 1945 v Berlinu ni storil samomora, ampak naj bi svoje dni končal v Argentini. V eni od knjig dveh slavnih novinarjev Gerrarda Williamsa in Simona Dunstana z naslovom Sivi volk, v kateri opisujeta tudi njegov skrivni pobeg iz Nemčije, razkrivata številne dokaze, ki nakazujejo, da je Hitler umrl v Argentini in to v visoki starosti. Trdita, da je tam živel kar 17 let, da je imel še dve hčerki in da je umrl leta 1962. Zanimivi so tudi podatki, da naj bi domnevni fragmenti Hitlerjeve lobanje, ki so služili kot potrditev njegove smrti, v resnici pripadali mlajši ženski. V knjigi tudi trdita, da so Stalin, Eisenhower in Hoover iz FBI vedeli, da ni nikakršnih dokazov, da je Hitler umrl v bunkerju.

Ena izmed najbolj priljubljenih teorij zarot trdi, da nacistični voditelj leta 1945 v Berlinu ni storil samomora, ampak naj bi svoje dni končal v Argentini.
Ena izmed najbolj priljubljenih teorij zarot trdi, da nacistični voditelj leta 1945 v Berlinu ni storil samomora, ampak naj bi svoje dni končal v Argentini. FOTO: Profimedia

Hitler je imel samo en testis

Verjetno je ena bolj priljubljenih teorij tudi ta, da je imel Hitler samo en testis. Po poročanju nemškega vojaškega zdravnika, ki mu je med vojno rešil življenje, naj bi testis izgubil med bitko na Somi leta 1916, torej ni šlo za prirojeno napako. A četudi so nekateri trdno prepričani, da govorice držijo, ni nikakršnih zapisov, ki bi to teorijo potrjevali. Hitlerjev zdravnik, dr. Theodor Morell, ki naj bi poznal vsak centimeter njegovega telesa, ni tega nikoli niti omenjal niti zapisal v zdravstveno kartoteko.

Hitler je bil obseden s hudičem

Ta teorija temelji na govoricah, ki izvirajo iz Vatikana. Papež Pij XII. naj bi na Hitlerju izvajal eksorcizem oz. izganjanje hudiča na daljavo, a pri tem ni bil uspešen. Zgodbo je na vatikanskem radiu komentiral tudi pokojni oče Gabriel Amorth, ki je bil glavni eksorcist v Vatikanu. Trdil je, da je bil poleg Hitlerja s hudičem obseden tudi Stalin, saj so po njegovem mnenju njuna grozovita dejanja zadosten dokaz, da sta bila v rokah zlih sil. Zmotili so ga denimo tudi romani Harryja Potterja, saj naj bi otrokom odpirali svet črne magije in okultnega.

Papež Pij XII. naj bi na Hitlerju izvajal eksorcizem oz. izganjanje hudiča na daljavo, a pri tem ni bil uspešen.
Papež Pij XII. naj bi na Hitlerju izvajal eksorcizem oz. izganjanje hudiča na daljavo, a pri tem ni bil uspešen. FOTO: Profimedia

Nacisti so imeli na luni skrivno bazo

Ob hitrem pregledu spleta boste kmalu ugotovili, da je zelo znana tudi teorija o nacistični bazi na Luni, ki naj bo jo postavili že leta 1942. Teorija je vsaj tako priljubljena kot tista o domnevno uprizorjenem in lažnem pristanku Američanov na Luni leta 1969. Če verjamete vsemu, kar preberete, potem je nacistična stranka že uporabljala vesoljske ladje, pristala na Luni in na njej zgradila svojo bazo. Nemci naj bi jo celo ponudili Američanom in Rusom, ki so po govoricah sodeč skrivaj pristali na Luni že v 50. letih. Še ena precej znanstvenofantastična ideja je, da so nacisti uporabljali zelo močne laserje, s katerimi naj bi upravljali valovanje morja. V zvezi s tem je v preteklosti izšel celo komični film Iron Sky, ki prikazuje bazo na Luni in vrnitev nacistov na Zemljo leta 2018. Se je takrat zgodilo kaj posebnega ? 

Nacisti so gradili vesoljska plovila s pomočjo izvenzemeljske tehnologije

Številne znanstvenofantastične knjige in stripi prikazujejo, da so nacisti s pomočjo nezemljanov gradili vesoljska plovila, ki so skrita v tajnih podzemnih bazah na Antarktiki, v Južni Ameriki in ZDA. Glede na poročila naj bi nacisti uničili vso dokazno dokumentacijo, povezano s tajnimi plovili, s katerim so lahko potovali 2000 km na uro. Z njimi naj bi načrtovali celo napad na London in New York. Teorijo dodatno utrjujejo trditve poljskega novinarja Igorja Witkowskega, ki v svoji knjigi piše, da je Hitler pri gradnji zvonastih plovil sodeloval z najboljšimi znanstveniki in inženirji. 

Številne znanstvenofantastične knjige in stripi prikazujejo, da so nacisti s pomočjo nezemljanov gradili vesoljska plovila, ki so skrita v tajnih podzemnih bazah na Antarktiki, v Južni Ameriki in ZDA.
Številne znanstvenofantastične knjige in stripi prikazujejo, da so nacisti s pomočjo nezemljanov gradili vesoljska plovila, ki so skrita v tajnih podzemnih bazah na Antarktiki, v Južni Ameriki in ZDA. FOTO: Profimedia

Hitler je bil avatar hindujskega boga Višnuja

Še en mit, ki naciste povezuje z okultnim, izhaja iz knjige The Golden Thread iz leta 1987, v kateri čilski diplomat Miguel Serrano trdi, da je Hitler v resnici avatar hindujskega boga Višnuja in da je prišel na zemljo z namenom, da bi ustvaril arijsko raso. V knjigi je tudi zapisano, da je komuniciral s Hiperborejci, eteričnimi bitji, za katera je trdil, da so predniki arijcev. Ta teorija se lepo povezuje z vsemi ostalimi, saj Serrano trdi, da so nacisti s svojo razvito komunikacijo ustvarili tudi vrsto vesoljskih plovil, ki jih je Hitler nekega dne želel uporabiti. Po mnenju avtorja se ni to nikoli zgodilo. 

Hitler je se kloniral

Nekoliko nenavadna teorija pravi, da se je Hitler kloniral s pomočjo svojega prijatelja, dr. Josefa Mengeleja. Priljubljena je postala predvsem zaradi dejstva, da se je Hitler zelo zanimal za biotehnologijo, raziskovalcem pa je vedno puščal proste roke pri njihovih medicinskih poskusih.

Kje je pokopano zlato, ki je bilo last nacistov?

Obstajajo različne teorije o tem, kje so pokopani milijoni, morda celo milijarde funtov nacističnega zlata. Ena od govoric pravi, da so velike količine zlata zakopane na dnu jezera Toplitz, visoko v avstrijskih Alpah, nekaj deset kilometrov stran od Salzburga. Poročali so tudi, da so po vojni pripadniki SS najemali potapljače, ki so poskušali najti zlato in posebne cevi, ki naj bi skrivale podrobnosti o tajnih nacističnih bančnih računih v Švici. Govorice so bile tako prepričljive, da še danes številni potapljači iščejo skriti zaklad. Druga možnost pa je, da je zaklad zakopan na majhnem nenaseljenem aucklandskem otoku, ki leži nekaj 100 kilometrov od obale Nove Zelandije. Tja naj bi ga pripeljala nacistična podmornica. Kljub temu da ni niso o tem našli nobenih dokazov, se še vedno najdejo posamezniki, ki redno obiskujejo otok.

Ena izmed nenavadnejših teorij pravi, da se je Hitler kloniral s pomočjo svojega prijatelja, dr. Josefa Mengeleja.
Ena izmed nenavadnejših teorij pravi, da se je Hitler kloniral s pomočjo svojega prijatelja, dr. Josefa Mengeleja. FOTO: Wikipedia

So vse teorije končno ovržene? 

Edina zgodba o Hitlerjevi smrti, ki temelji na znanstveni raziskavi, pravi, da je v svojem berlinskem bunkerju pregriznil kapsulo s cianidom in se ustrelil v glavo, ob njem pa je bila tudi njegova žena Eva Braun. Študija, objavljena v European Journal od Internal Medicine, trdi, da predstavlja dokaze o diktatorjevi smrti zaradi cianida in strela v glavo. Študija je namreč preučevala njegove zobe, ki so bili leta 2000 razstavljeni v Moskvi, analiza pa je pokazala modrikaste obloge, ki nakazujejo na kemično reakcijo med cianidom in kovino zobne proteze. Profesor Philippe Charlier, ki je vodil raziskavo, je dejal, da so bili zobje nedvomno Hitlerjevi. Ekipa si je ogledala tudi fragmente lobanjskih kosti, ki so nakazovali luknjo na levi strani, ki je po vsej verjetnosti nastala zaradi strela. Profesor je dejal še, da lahko zaključimo z vsemi teorijami zarote in da Hitler nikoli ni pobegnil v Argentino niti ni skrit na Antarktiki ali temni strani Lune. Zgodovinarji menijo, da se je Hitler v zadnjih fazah vojne odločil za samomor. Njegovo truplo naj bi hitro kremirali v bližini bunkerja, zobe in nekatere druge ostanke kosti pa so pozneje zasegli ruski uradniki in jih na Stalinov ukaz poslali v Moskvo.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470