Moskisvet.com
Potrebno bo še precej več raziskav.

Skrivnosti

So obmorske ruševine pripadale Atlantidi?

U.K.
16. 11. 2018 14.54
0

Izgubljeni kontinent Atlantida že tisočletja buri duhove in mnogi so že napovedovali, da vedo kje naj bi se skrivala potopljena civilizacija. Tokrat je eden od znanstvenikov predlagal obalo Španije.

Prvi je o Atlantidi pisal Platon, ki je dejal, da so vojaki iz Atlantide oblegali prastare Atene. In Platon pravzaprav ni dajal Atlantidi prav velikega pomena, to so kasneje storili renesančni pisci. Platon je samo zapisal, da so Atlantidčani razjezili bogove, ki so njihov otok potopili. Po njegovem naj bi se Atlantida nahajala nekje ob Gibraltarju.  

Izpolnile so se tri biblijske napovedi za konec sveta
Preberi še
Izpolnile so se tri biblijske napovedi za konec sveta

Nove ugotovitve
Povodni zgodovinar Tim Akers je pred kratkim podal teorijo, da naj bi se Atlantida nahajala ob obali Španije. Povedal je, da je našel ostanke pratare družbe, ki so delno potopljeni pod morsko gladino. Tim je dejal, da so vzeli vzorce ostankov, ki se nahajajo na jugu Španije, severno od Cadiza v Andaluziji, in ki naj bi bili po njegovem ostanki starodavne civilizacije ter jih dal v analizo.

Tim verjame, da gre za ostanke prastare civilizacije.
Tim verjame, da gre za ostanke prastare civilizacije. FOTO: YouTube

Izsledki
Tim, ki je vodja raziskovalne skupine Merlin Burrows, je dejal, da so laboratorijske analize pokazale do sedaj neznano obliko cementa. “Imamo dokaz iz laboratorija v Modeni v Italiji, kjer analizirajo rimske ostanke. Analiza je pokazala, da so ostanki starejši od rimskih ali grških in da so naprednejši od obeh,” je dejal Tim. Raziskovalec verjame, da so to ostanki starodavnega obmorskega mesta, ki se je potopilo. “Sedaj imamo dokaz, da je človeštvo obstajalo v napredni obliki tako dolgo nazaj,” je še navdušen Tim.

Zaradi zapisov o Atlantidi je nastalo ogromno mitov.
Zaradi zapisov o Atlantidi je nastalo ogromno mitov. FOTO: YouTube

Naravna tvorba
To, da gre za umetne tvorbe je potrdil tudi dr. Giacomo Falanga iz centra Modeno. “Strukture vsebujejo veziva kot je kalcit, našli pa smo tudi delce sljude, kalija in drugih mineralov, ki so dokaz, da gre za umetno mešanico. Delci, ki smo jih preverili so ostanki pra-starega betona,” je dejal dr. Falanga. Oglasil se je tudi Andrea Carpi, strokovnjak za materiale pri laboratoriju v Modeni in dejal, da lahko potrdijo, da gre za ostanke prastare civilizacije, ki je imela zelo napredno tehnologijo.

Potrebno bo še precej več raziskav.
Potrebno bo še precej več raziskav. FOTO: YouTube

Skeptiki
Seveda nikakor ne moremo trditi, da gre dejansko za Atlantido. Prav tako za enkrat ni podatkov kako stari naj bi bili dejansko ostanki in zmeraj moramo upoštevati možnost, da gre za prevaro. Morda gre za naravne tvorbe, ki so bili naknadno obdelani. Zagotovo bo potebno še precej več raziskav, da bomo lahko dobili zaključke. A če so izsledki točni in gre res za ostanke prastare civilizacije, potem bo to odkritje, ki lahko spremeni zgodovino, kot jo poznamo do sedaj. Tudi, če ne bomo nikoli našli dokaza, da gre za dejansko Atlantido.  

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479