Moskisvet.com
Lisa Marie Presley

Skrivnosti

Prekletstvo družine Presley: tako Elvis kot Lisa Marie umrla zaradi incesta?

M.S.
17. 01. 2023 05.00
0

Tako pokojni Elvis Presley kot njegova tudi že pokojna hčerka Lisa Marie Presley sta se ubadala s podobnimi zdravstvenimi težavami, oba pa je na koncu izdalo srce. Kot trdi avtorica biografije o Elvisu, je za to krivo družinsko prekletstvo in je bilo kralju rock'n'rolla usojeno, da umre mlad.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Tako Elvisa Presleyja, kot njegovo hčerko Liso Marie Presley je izdalo srce, Sally Hoedel pa v Elvisovi biografiji In Elvis: destined to Die Young trdi, da je to posledica družinskega prekletstva oz. mutacije genov, ki naj bi negativno vplivala na potomce. ''Ubadal se je s težavami, ki so škodile njegovim organom in telesnim funkcijam.'' Elvis je umrl star komaj 42 let, da je umrl tako mlad, pa naj bi bila posledica incesta v njegovem družinskem drevesu. Kriva naj bila stara starša po mamini strani, in sicer Robert Lee ''Bob'' Smith in Octavia ''Doll'' Smith, ki sta se leta 1903 poročila kljub temu, da sta bila bratranec in sestrična v prvem kolenu.

Priscilla in Elvis Presley sta se poročila leta 1967, ločila pa leta 1973, leto za tem, ko se jima je rodila Lisa Marie.
Priscilla in Elvis Presley sta se poročila leta 1967, ločila pa leta 1973, leto za tem, ko se jima je rodila Lisa Marie. FOTO: AP
Skrivnosti, ki bodo ostale večna uganka
Preberi še
Skrivnosti, ki bodo ostale večna uganka

Sally se je v zadevo poglobila, potem ko je opazila podobnosti med smrtjo zvezdnika in njegovo mamo Gladys Smith Presley, ki je prav tako umrla zelo mlada. Tako kot njen sin je tudi njo hitro začelo zapuščati zdravje, vdala se je drogam in alkoholu in umrla stara 46 let, zaradi posledic odpovedi srca. Umrla je le nekaj dni, preden je Elvis začel služiti vojaški rok v Nemčiji. Njeno smrt so dolgo smatrali za posledico hepatitisa, a po mnenju Sally je bila ta posledica Alfa-1 antitripsin deficence, genetske napake, ki načenja pljuča in jetra ter vodi v druge zdravstvene težave. Zaradi tega naj bi trpel tudi Elvis in to naj bi v resnici vodilo v njegovo slabo zdravje, okvaro možganskih funkcij, poslabšanje telesnih funkcij in poškodovane organe. Zanimivo je, da so tudi trije Gladsyjini bratje umrli podobne starosti, in sicer kot posledica srčnih oz. pljučnih težav. ''Ko se je to pripetilo Elvisu, to tako ni bilo več naključje,'' meni Sally.

Elvis, Priscilla in Lisa Marie Presley.
Elvis, Priscilla in Lisa Marie Presley. FOTO: AP
Prekletstvo Kennedyjev – mit ali resnica?
Preberi še
Prekletstvo Kennedyjev – mit ali resnica?

Njegova zgodnja smrt je bila tako po njenih besedah neizbežna, njegova usoda pa določena na dan, ko se je rodil. Elvis je umrl v Memphisu, star 42 let, potem ko so ga neodzivnega našli v kopalnici. Umrl je zaradi zastoja srca, kar so povezovali s prekomernim jemanjem zdravil. Presley je bil v sedemdesetih odvisen od številnih zdravil na recept, s katerim se je po mnenju mnogih lažje soočal s slavo. Po trditvah Sallyjeve se njegovo zdravje ni poslabšalo zaradi nepremišljenega jemanja zdravil, ampak je imel preveč predpisanih, s katerimi je zdravil stanja, ki jih je še poslabšalo življenje v kovčku, slava in turneje. ''Elvis je imel številne zdravstvene težave, ampak jih je s predoziranjem z zdravili tako dobro zakril, da se danes spominjamo samo zlorabe le-teh. Pogosto jih je vzel preveč, to je dejstvo, a treba se je vprašati, zakaj jih je sploh začel jemati.'' Elvis je bil ''žrtev lastnega DNK-ja in mu je bilo usojeno, da umre mlad''.

Lisa Mare s sinom Benjaminom, ki si je leta 2020 vzel življenje, česar ni mogla preboleti.
Lisa Mare s sinom Benjaminom, ki si je leta 2020 vzel življenje, česar ni mogla preboleti. FOTO: Profimedia
Ste vedeli, da je imel kralj rock'n'rolla Presely brata dvojčka, ki se je rodil mrtev?

Lisa Marie Presley, ki se je dan pred smrtjo – umrla je stara komaj 54 let – udeležila podelitve zlatih globusov, bo pokopana na posestvu Graceland, kjer bo ležala ob očetu, ki je umrl, ko je bila stara devet let. Hoedelova je dve leti pred njeno smrtjo dejala, da se je Lisa Marie pritoževala nad podobnimi zdravstvenimi težavami kot Elvis. Tožila je namreč nad želodčnimi težavami in trdila, da je ''kronično zaprta.''

S to metodo je matematik na lotu 14-krat zadel glavni dobitek
Preberi še
S to metodo je matematik na lotu 14-krat zadel glavni dobitek

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 325