Moskisvet.com
Tihi ocean

Skrivnosti

Nepojasnjena skrivnost Hudičevega morja

A.K.
17. 02. 2021 06.00
1

Ljubitelji skrivnosti in nepojasnjenih pojavov vedo, da imamo tako na kopnem kot na morju veliko krajev s predznakom nerazložljivega. V zvezi s tem poznamo številne legende o pogrešanih letalskih plovilih in ladjah duhov, ki plujejo brez posadke. Čeprav na vrhu seznama najbolj skrivnostnih krajev še vedno ostaja Bermudski trikotnik, obstajajo še mnoge druge srhljive lokacije, med katerimi je tudi Hudičevo morje ali Zmajev trikotnik. Zmajev zato, ker so nekoč verjeli, da v morju prebiva ogromen zmaj, ki si z ugrabljenimi ladjami in letali teši lakoto. Skrivnostno področje naj bi veljalo za nočno moro vseh mornarjev.

Hudičevo morje ali v japonskem jeziku Ma-no Umi, najdemo blizu japonske obale v Tihem oceanu. Imenujejo ga tudi Zmajev trikotnik, saj se razteza med Japonsko in otoki Bonin, vključno z večjim delom Filipinskega morja. V njem se po poročanjih mnogih nahajajo nevarni vrtinci, ki jih sicer najdemo tudi na nekaterih drugih koncih oceanov. Hudičevi vrtinci, kot jim pravijo nekateri, so območja, kjer je elektromagnetno valovanje izjemno močno.

Camino Santiago: 6 najbolj priljubljenih romarskih poti
Preberi še
Camino Santiago: 6 najbolj priljubljenih romarskih poti

Območje imenujejo tudi pacifiški Bermudski trikotnik, kar označuje tudi njegov položaj, ki je ravno nasproten Bermudskemu trikotniku, veliko podobnosti pa ima z njim tudi v paranormalnih pojavih. Temni sloves tega oceanskega območja sega že v zgodovino, po zapisih naj bi govorice o njem obstajale že stoletja nazaj. O njem se je veliko pisalo prav zaradi številnih nepojasnjenih izginotij ladij. Prav v zvezi s tem naj bi bile po legendah vode Zmajevega trikotnika znane po tem, da v njih izginejo tudi največja plovila skupaj s posadko.

Izklesani osvajalec Kublai Khan.
Izklesani osvajalec Kublai Khan. FOTO: Shutterstock
Je skrivnost gozda Aokigahara končno razkrita?
Preberi še
Je skrivnost gozda Aokigahara končno razkrita?

Večji skrivnostni dogodki v Hudičevem morju

Ena izmed zgodb pravi, da je osvajalec Kublai Khan, peti veliki Khan mongolskega cesarstva in vnuk Džingis Khana skušal dvakrat prodreti na Japonsko – leta 1274 in leta 1281. A vendar mu noben od poskusov ni uspel, saj je prav na območju Zmajevega trikotnika izgubil svoja plovila in 40.000 članov posadke – domnevno zaradi tajfunov. Ko je Kublai Khan z vojsko opustil načrt za napad na Japonsko, so slednji verjeli, da je Bog nadnje poslal tajfun in jih s tem rešil napada sovražnikov. Nekoliko kasneje so potapljači in morski arheologi z namenom okrepiti resnico legende na morskem dnu našli izginulo mongolsko floto. 

Temačna in strašljiva stran Benetk
Preberi še
Temačna in strašljiva stran Benetk

Nekaj stoletij kasneje, zlasti med letoma 1940 in 1950, je na območju med otokoma Miyake in Iwo Jima izginilo več ribiških plovil in več kot pet vojaških plovil. Zaradi številnih nepojasnjenih izginotij je Japonska leta 1952 poslala raziskovalno ladjo z imenom Kaio Maru številka 5, da bi raziskala izginotje pogrešanih plovil, o katerih so poročali mediji. Pa vendar je tudi raziskovalno plovilo z 31 člani posadke na morju doletela enaka usoda kot vsa prejšnja, ki so skrivnostno izginila v Hudičevem morju. Njihovo razbitino so kasneje sicer našli, vendar ni bilo nobenega poročanja, kje so izginuli člani posadke. Po tem incidentu naj bi japonska vlada območje razglasila za nevarno, vsa raziskovanja, s katerimi so se skušali dokopati do nekaterih resnic, pa so popolnoma prekinili.

V 'Zmajevem trikotniku' naj bi med letoma 1952 in 1954 izginilo pet japonskih vojaških plovil z več kot 700 ljudmi.
V 'Zmajevem trikotniku' naj bi med letoma 1952 in 1954 izginilo pet japonskih vojaških plovil z več kot 700 ljudmi. FOTO: Shutterstock
Skrivnost jantarjeve sobe
Preberi še
Skrivnost jantarjeve sobe

Charles Berlitz je leta 1989 objavil knjigo o svoji raziskavi "Zmajev trikotnik". V njej je trdil, da je med letoma 1952 in 1954 izginilo pet japonskih vojaških plovil z več kot 700 ljudmi. Šest let kasneje je Larry Kusche izdal knjigo z naslovom "Skrivnost Bermudskega trikotnika razrešena". V njej je poročal, da so bila plovila, omenjena v Berlitzovih raziskavah, dejansko ribiška plovila in da so mnoga med njimi izginila zunaj območja Zmajevega trikotnika. Poročal je tudi o izgubljeni ladji Kaio Maru številka 5 in trdil, da jo je uničil podvodni vulkan 24. septembra 1952. Kusche je zagovarjal idejo, da so za vse "paranormalne" aktivnosti v resnici krivi vulkani, potresi in drugi naravni pojavi, saj je Zmajev trikotnik vulkansko aktivno območje. Mnogi majhni otoki zaradi potresne aktivnosti na tem območju namreč izginjajo. 

7 čudes sveta in njihove skrivnosti
Preberi še
7 čudes sveta in njihove skrivnosti

Čeprav obstajajo znanstveni razlogi za dogajanje v trikotniku, mnogi še vedno verjamejo, da obstajajo nepojasnjene sile zunaj zakonov narave. Drugi so prepričani, da glavni razlog predstavljajo celo obiski Nezemljanov in neidentificirani podmorski predmeti (USO). Z vsemi ugibanji Zmajev trikotnik tako ostaja le še ena od zanimivih skrivnosti na svetu. 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479