Moskisvet.com
Michael Jackson

Skrivnosti

Nova odkritja: Michael Jackson z lažnimi osebnimi izkaznicami do zdravil, ki so ga pokopala

M.S.
31. 08. 2022 05.00
0

Svet je bil v šoku, ko je junija let 2009 nenadoma umrl ''kralj popa'' Michael Jackson, ki bi bil danes star 64 let. Ameriškega pevca so neodzivnega našli v njegovem domu v Los Angelesu, potem ko je doživel srčni zastoj zaradi smrtnega odmerka anestetika propofola. Za njegovo smrt so obsodili njegovega osebnega zdravnika dr. Conrada Murraya, ki pa pravi, da ni bil edini, ki je zvezdnika oskrboval z zdravili, ki so mu pomagala zaspati in so ga na koncu pokopala.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Dr. Conrad Murray je bil kasneje obsojen za nenaklepni uboj Michaela Jacksona in obsojen na štiri leta zapora (odsedel je manj kot dve leti). Murray je dejal, da razume sovraštvo zoper njega, da pa je Jackson zlorabljal zdravila večji del svojega življenja, in to v nevarnih količinah, kar mu je omogočalo več zdravnikov, ki pa za to niso bili nikoli obsojeni, slišimo v svežem dokumentarnem filmu 'TMZ Investigates: Who Really Killed Michael Jackson'. ''Precej bolj zapleteno je. Dr. Murray je bil ob njem, ko je umrl,'' razlaga Orlando Martinez, detektiv, ki je bil zadolžen, da razišče Jacksonovo smrt. ''Splet dogodkov, ki so se nabirali skozi leta, je vodil do njegove smrti. Zdravniki so dovolili Michaelu, da je sam diktiral pravila igre in dobil zdravila, ki, ko in kjer jih je potreboval. Vsi so krivi za to, da je danes mrtev,'' razlaga Martinez.

Conrad Murray je moral prevzeti večino krivde za smrt ''kralja popa''.
Conrad Murray je moral prevzeti večino krivde za smrt ''kralja popa''. FOTO: Profimedia

Jackson je zdravilo za nespečnost propofol, ki ga običajno uporabljajo le v bolnišnicah, v času smrti jemal v velikih količinah, je pojasnil mrliški oglednik Ed Winter. ''Propofol mu je edini omogočal, da je zaspal, še posebej ko se je pripravljal na turnejo,'' ki je bila zanj vedno breme in nekaj, kar je sovražil.

Žalosten razlog, zakaj je Michael Jackson nosil znamenito rokavico
Preberi še
Žalosten razlog, zakaj je Michael Jackson nosil znamenito rokavico

''Različni zdravniki so mu zdravilo po vsem svetu pripisovali več desetletij. Dovolili so mu celo, da si ga sam vbrizgava v telo,'' razlaga Murray, ki je Jacksonu prav tako rutinsko dostavljal propofol, ki ga po besedah strokovnjaka za odvisnost, dr. Drewa Pinskyja, ne bi smeli uporabljati za zdravljenje nespečnosti in ga ljudje ne bi smeli kopičiti doma. Poleg tega je bil Jackson odvisen tudi od številnih drugih zdravil (anestetikov, pomirjeval in uspaval). Vse se je začelo leta 1984, ko je utrpel opekline druge in tretje stopnje, ko je snemal oglas za Pepsi, in so mu bili predpisana zdravila proti bolečina, da se je lažje spopadal s poškodbami. Zdravila so nato, kot je dejal sam Jackson, prevzela kontrolo nad njegovim življenjem. ''Postal sem precej odvisen od zdravil proti bolečinam, ko sem bil na turneji,'' zaradi česar je leta 1993 prekinil turnejo 'Dangerous' in odšel na zdravljenje. A zadeve so se samo še poslabšale, ko je skoval prijateljstvo s slavnim dermatologom Arnoldom Kleinom, ki je leta 2015 umrl naravne smrti. Ta je, potem ko je dolgo časa trdil, da svojemu pacientu nikoli ni predpisal močnega protibolečinskega zdravila, priznal, da je Jacksona oskrboval z demerolom in drugimi zdravili. TMZ-jev producent Harvey Levin, ki se mu je Klein leta 2009 zaupal, je razkril, da se je Jackson redno ''zadeval'' z demerolom. ''Dr. Klein mu je rade volje ustregel in zdravila opravičeval z manjšimi posegi.'' Na neki točki je Jackson jemal po 300 miligramov demerola naenkrat. Substanco je med drugim omenil v svoji skladbi 'Morphine' iz leta 1997.

Michael Jackson je umrl 29. avgusta leta 2009.
Michael Jackson je umrl 29. avgusta leta 2009. FOTO: Profimedia
Jacksonov telesni stražar: Vedel je, da bo umrl
Preberi še
Jacksonov telesni stražar: Vedel je, da bo umrl

Jacksonova nekdanja žena Debbie Rowe, ki je bila svoj čas Kleinova asistentka, je dejala, da je bil Klein znan po tem, da je počel neetične stvari, da bi ustregel hollywoodski smetani. ''Včasih mu je predpisal zdravila, ki niso imela zveze s tem, zaradi česar ga je zdravil. Predpisoval mu je zdravila, ki ji dermatologi sicer ne predpisujejo. Če si se družil z njim, si od njega dobil, kar si želel,'' je dodala Debbie, ki je prav tako razkrila, da sta bila Jackson in Klein prej prijatelja kot pa zdravnik in pacient. Domnevno je ta hranil tudi številne ponarejene dokumente. Jackson naj bi imel kar 19 lažnih osebnih izkaznic, Klein pa je imel posebno knjigo, kjer je vodil evidenco, katero zdravilo je bilo predpisano določeni lažni osebnosti. ''Jackson je imel različne zdravnike. Odšel je do zdravnika A in ga prosil za pomirjevalo in potem pri zdravniku B prosil za isto zdravilo,'' trdi njegov plastični kirurg dr. Harry Glassman. ''Michael je bil v veliki meri odgovoren za svojo smrt, a mu je zdravstvo pri tem močno pomagalo.'' Murray je dejal, da za to početje svojega pacienta ni vedel. ''Prepričan sem bil, da sem njegov edini zdravnik. Če bi vedel, da Michael obiskuje dermatologa in druge zdravnike ter prejema opioide na dnevni ravni, bi se zadeve lotil drugače.''

Arnold Klein
Arnold Klein FOTO: Profimedia
Nova dejstva: Jackson je bil plešast in poln tetovaž
Preberi še
Nova dejstva: Jackson je bil plešast in poln tetovaž

''Michael Jackson je bil odvisnik in mojster manipulacije,'' je dodal Murray, za katerega Martinez meni, da je bilo nanj zvaljeno preveč krivde. ''Odločili smo se, da se osredotočimo na tisti večer in na kriminalno plat tega večera. To je izločilo vso ostalo zgodovino z zdravniki,'' je pojasnil Martinez. Kdo je torej zares ''ubil'' Jacksona?

Ženska trdi: ''Poročena sem z duhom Michaela Jacksona, a ne občujeva''
Preberi še
Ženska trdi: ''Poročena sem z duhom Michaela Jacksona, a ne občujeva''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 328