Moskisvet.com
Ženski zapor

Kriminalne zgodbe

Delo v ženskem zaporu: Izpovedi zaposlenih

V.H.
11. 04. 2024 05.00
0

Delo v zaporu je lahko izjemno zahtevno, saj se zaposleni soočajo s številnimi izzivi, pa naj si bo to zagotavljanje varnosti, skrb za duševno in telesno zdravje zapornikov, kot tudi spodbujanje rehabilitacije oziroma novega začetka tistih, ki so se znašli za zapahi. "Naša naloga je resocializacija, ne sojenje ali obsojanje, ampak priprava na življenje po odpustu z namenom, da se kazniva dejanja ne ponavljajo več," pojasnjuje Tadeja Glavica, direktorica Zavoda za prestajanje zaporne kazni Ig, ki ga je obiskala tudi novinarka oddaje Svet Sara Volčič. Gre za edini ženski zapor pri nas, kjer sta se nedavno zgodila tudi dva resna incidenta.

Eden ključnih vidikov dela v ženskem zaporu je zagotavljanje varnosti, kar vključuje nadzor, preprečevanje nasilja in ustrezno ukrepanje v kriznih situacijah. Konec lanskega leta je obsojenka zanetila požar, a je zaposlenim uspelo preprečiti najhuje. Takih incidentov sicer ni veliko, a se lahko kadar koli zgodijo, zato morajo biti zaposleni izurjeni za prepoznavanje potencialnih nevarnosti in predvsem za učinkovito ukrepanje, ko je to potrebno. Za oddajo Svet sta spregovorili tudi pravosodni policistki, ki sta bili nagrajeni za svoje požrtvovalno delo. Več pa v videu. 

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479