Moskisvet.com
Anna Chapman

Kriminalne zgodbe

To so najbolj nevarne ženske na svetu

M.S.
19. 05. 2024 03.00
0

Ko govorimo o zločincih, množičnih morilcih, spolnih predatorjih in teroristih, večinoma govorimo o moških. Toda na svetu obstajajo tudi številne ženske, ki so sejale grozo, strah in tudi smrt. Tu je nekaj najbolj nevarnih ženske na svetu.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Zločinci niso samo moški, čeprav so ti v večini. In čeravno sta zgodovina in statistika ''na strani'' moških, to ne pomeni, da med teroristi, mafijo in sadističnimi morilci ne najdemo tudi ženskih ''predstavnic''. Od hladnokrvnih morilk, mafijskih šefic, terorističnih idejnih vodij, prekupčevalk, do članic mamilarskega kartela – spoznajte najbolj nevarne ženske na svetu.

Tako je ''najbolj seksi tatica'' videti danes
Preberi še
Tako je ''najbolj seksi tatica'' videti danes

Anja Kušenko

Ruska vohunka je bila znana pod lažnim imenom Anna Chapman. Skupaj z drugimi kolegi je zapeljevala pomembneže – nekoč naj bi posteljo grela tudi Vladimirju Putinu – in skušala iz njih izvleči zaupne podatke. ''Usodno zapeljivko'', ki je bila videti, kot bi prišla iz kakšnega Bondovega film in katere gole fotografije in poziranje za modne revije so ji še utrdile ta sloves, so leta 2010 izgnali iz ZDA, tedanji ruski predsednik Dimitrij Medvedjev pa ji je kasneje podelil odlikovanje. Mladi Rusinji se je uspelo infiltrirati v visoke kroge in Moskvi pošiljati zaupne informacije. Več o njej si lahko preberete TU.

Ghislaine Maxwell

Nekdanjo partnerko obsojenega pedofila Jeffreyja Epsteina Ghislaine Maxwell je sodišče nedavno obsodilo na 20 let zaporne kazni, ker je umrlemu Epsteinu in njegovim bogatim prijateljem med letoma 1994 in 2004 urejala mladoletna dekleta za spolne zlorabe.

Ghislaine Maxwell in Jeffrey Epstein, ko sta se jima še cedila med in mleko.
Ghislaine Maxwell in Jeffrey Epstein, ko sta se jima še cedila med in mleko. FOTO: Profimedia
Kako ugotoviti, ali vam telefon prisluškuje?
Preberi še
Kako ugotoviti, ali vam telefon prisluškuje?

Colleen R. LaRose

Američanka Colleen R. LaRose, ki se je oklicala za Džihad Jane (znana je tudi kot Fatima Rose), je bila obsojena na 10 let zapora zaradi njene vloge v načrtovanju umora švedskega umetnika Larsa Vilksa, ki je posadil glavo preroka Mohamega na pasje telo. LaRosova je priznala krivdo, tudi za to, da je leta 2009 sledila ukazom Al Kaide. Dobila je navodilo, da ubije državljana Švedske na način, ki bi prestrašil ''neverujoči' svet''. Odpotovala je na Švedsko, kjer je na spletu poiskala svojo tarčo, da bi opravila nalogo. Nudila je tudi finančno pomoč teroristom in rekrutirala ljudi, da bi v Južni Aziji in Evropi vodili nasilni džihad.

Džihad Jane
Džihad Jane FOTO: Reuters
Spolno nadlegovanje na spletu. Kako ga prepoznati?
Preberi še
Spolno nadlegovanje na spletu. Kako ga prepoznati?

Ruja Ignatova

Bolgarka je v kriminalne vode vstopila s še danes delujočo piramidno shemo, ki se je izdajala za fiktivno kriptovaluto OneCoin. Gre za eno največjih piramidnih shem zadnjega desetletja. Prevari, ki je korenine pognala leta 2014, so nasedli tudi številni Slovenci. Prevarantska ''kriptokraljica'' je že od leta 2017 pogrešana, medtem pa se je znašla na seznamu FBI-jevih 10 najbolj iskanih oseb. Svoje žrtve je oškodovala za pribl. štiri milijarde evrov.

Ruja Ignatova
Ruja Ignatova FOTO: Profimedia

Samantha Lewthwaite

''Bela vdova'' je ena najbolj iskanih teroristk na svetu. Dimplomantka londonske univerze in vdova samomorilskega bombaša Germaina Lindsayja, ki je skupaj z drugimi teroristi izvedel bombni napad na londonski javni potniški promet leta 2005, naj bi bila kriva za okoli 400 smrti. Povezujejo jo z dvema terorističnima napadoma v Keniji, ki ju je izvedla skrajna somalijska teroristična organizacija oz. islamistična skupina Al Šabab, katere članica je. Povezujejo jo tudi z masovnim streljanjem v nakupovalnem centru Westgate v kenijski prestolnici Nairobi leta 2013, katerega odgovornost je prav tako prevzela omenjena skupina. Nihče ne ve, kje se nahaja. Odgovorna naj bi bila tudi za napad na tamkajšnji univerzi, v katerem je umrlo 148 ljudi, v Jemnu pa naj bi samomorilske bombašice mamila s podkupninami.  Zaklela se je, da bo svoje štiri otroke vzgojila v džihadiste.

Samantha Lewthwaite
Samantha Lewthwaite FOTO: Profimedia
Kako zadostno zaščititi računalnik in se obvarovati pred spletnimi kriminalci?
Preberi še
Kako zadostno zaščititi računalnik in se obvarovati pred spletnimi kriminalci?

Marllory Dadiana Chacon Rossell

Leta 2012 so jo ameriške oblati identificirale kot ena najbolj dejavnih preprodajalk drog v Srednji Ameriki. Mesečno naj bi oprala več deset milijonov dolarjev in v ZDA čez Gvatemalo pošiljala na tisoče kilogramov kokaina. Mamilarska kraljica, ki so jo na jugu poimenovali kar ''kraljica juga'', se je na vrhuncu družila s politiki in drugimi člani visoke družbe ter dopustovala v Evropi. Še preden je dopolnila 40 let, je bila lastnica poslovnega imperija, ki so ga sestavljali hoteli, loterije, trgovine z modnimi oblačili in gradbeno podjetje. Leta 2015 se je pogodila z ameriškim ministrstvom za pravosodje, v zameno pa so ji znižali kazen, za pet let pa preprečili vpogled v sodne spise.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Joanna Dennehy

Britanska serijske morilka je ena redkih žensk, ki je bila obsojena na dosmrtni zapor. Svoji zaročenki Hayly Palmer, ki je bila ulična roparka, s katero se je zaročila, ko sta bili obe zaprti v istem zaporu, je v pismu zapisala, da je ''polno zaposlena psihopatka''. Leta 2014 je padla v roke zakona, potem ko je v desetih dneh z nožem ubila tri moške, njihova trupla odvrgla v obcestnem jarku blizu Peterborougha, kjer je živela preden je zabodla še dva sprehajalca psov v Herefordu. Prva žrtve je bil njen domnevni fant, ki ga je zabodla v srce, sostanovalca pa je do smrti z žepnim nožem zabodla v vrat. Ubila je tudi svojega najemodajalca. Navdušena nad pregonom, je zabodla še dva pasja sprehajalca, ki pa sta napad preživela. Dennehyjeva je bila dva dni kasneje ujeta. Svojih dejanj ni nikoli obžalovala.

Joanna Dennehy
Joanna Dennehy FOTO: Profimedia
Najlepši mostovi na svetu
Preberi še
Najlepši mostovi na svetu

Maria Licciardi

Licciardijeva je bila do nedavnega na seznamu 30 najbolj iskanih ubežnikov v Italijo, potem pa so avgusta leta 2021 to priznano vodjo neapeljske kriminalne združbe ujeli, ko se je skušala vkrcati na letalo za Španijo. Botra in vodja klana Licciardi in domnevno najvišjo osebnost kartela Camorra, imenovanega Alleanza di Secondigliano, je sestra Gennara Licciardija, ustanoviteja in vodje organizacije in klana. Obtožena je bila sodelovanja v združenju mafijskega tipa, izsiljevanja (lastnikov lokalnih podjetij), vdorov, trgovine z mamili in prejemanja ukradenega denarja nezakonitega izvora in številnih drugih zločinov. Z drugimi šefi klana je sprejemala odločitve za kriminalno družino. Aretirana je bila že leta 2001 in za zapahi že preživela osem let.

Maria Licciardi
Maria Licciardi FOTO: Profimedia
Slavni nogometaš razkosal dekle in z njo nahranil pse, zdaj pa spet stoji med vratnicama
Preberi še
Slavni nogometaš razkosal dekle in z njo nahranil pse, zdaj pa spet stoji med vratnicama

Nisreen Mansour Al Forgani

Plačanka padlega libijskega samodržca Moamerja Gadafija je pri devetnajstih upornike ubijala kot za stavo. '' Ustrelila sem enega, nato so pripeljali še drugega. Ko je prišel v sobo, je v šoku gledal truplo. Nato sem ustrelila tudi njega. Od njega sem bila oddaljena le nekaj metrov,'' je serijska morilka in le ena v množici mladenk, ki so delale pod veliko prisilo režima, priznala leta 2011. Kasneje je trdila, da so jo kolegi iz vojaških vrst spolno zlorabili in da je bila v grozodejstva prisiljena. Režimu je pobegnila s skokom skozi okno iz drugega nadstropja in uspela pobegniti, čeprav jo je med begom zbil tovornjak.

Nisreen Mansour Al Forgani
Nisreen Mansour Al Forgani FOTO: Profimedia

Abedo

Zločinka, katere polno imen ni znano, je bila meti devetih otrok in je za orožje prvič poprijela leta 1979, ko je tedanje Sovjetska zveza napadla Afganistan (sovjetsko-afganistanska vojna je trajala 10 let) in se je pridružila mudžahidom, katerih član je bil tudi njen mož. Po njegovi smrti 1987 je poveljevala 200 borcem in nadaljevala boj s Sovjeti. Ti so se umaknili leta 1989, kasneje pa je ustanovila svojo milico, po tem, ko so talibani zažgali njeno trgovino, da bi v svoji regiji ohranila mir.

9 zanimivosti o najslavnejšem zaporu Alcatraz
Preberi še
9 zanimivosti o najslavnejšem zaporu Alcatraz

Fanette Umuraza

Polkovnica, znana tudi kot Kraljica št. 1, je vojaška poveljnica kongovske revolucionarne vojske oz. uporniškega gibanja M23 in druga najpomembnejša oseba te tutsijska milice, takoj za poveljnikom Sultanijem Makengo. Milica deluje od leta 2012, Fanette Umuraza pa je odgovorna za številne poboje, posilstva in novačenje otroških vojakov, medtem ko se sama izdaja za feministko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Test dolgoživosti: lahko 10 sekund stojite na eni nogi?
Preberi še
Test dolgoživosti: lahko 10 sekund stojite na eni nogi?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479