moskisvet
KRIMINALNE ZGODBE

Kdo je lepa Emma Coronel, El Chapova žena, ki se danes boji za svoje življenje

22.10.2019, 9:23
2
Emma Coronel verjetno ni vedela v kaj se spušča, potem ko se je rosno mlada poročila z danes padlim mamilarskih kraljem Joaquinom Guzmanom, ki ga bolj poznamo kot El Chapa. Potem ko je slednji odšel do konca življenja na prestajanje zaporne kazni v visoko varovani ameriški zapor ADX Florence v Koloradu (ZDA), njegova prelestna mlada žena, ki jo mediji kličejo tudi ''narko Barbika'', živi v strahu.

Vse se je začelo z El Chapovo aretacijo in ugrabitvijo sina. Spomnimo. Avgusta je nadzorna kamera posnela ugrabitev sina mehiškega mamilarskega kralja, ki so ga skupaj s še petimi gosti ugrabili v restavraciji El Leche v znanem letovišču Puerto Vallarta. 29-letnega Jesusa Alfreda Guzmana, sicer pomembnega člana mamilarskega kartela Sinaloa, so po večdnevnih pogajanjih izpustili skupaj z ostalimi.

Emma Coronel se po eni strani sooči z grožnjami s smrtjo, po drugi strani pa bi ji lahko moževo skrito premoženjo zagotovilo brezskrbno starost.
Emma Coronel se po eni strani sooči z grožnjami s smrtjo, po drugi strani pa bi ji lahko moževo skrito premoženjo zagotovilo brezskrbno starost./ FOTO: Profimedia

Jesus Alfredo naj bi danes sodeloval pri vodenju očetovega kartela in stari znanec organov pregona. Leta 2005 so ga prijeli zaradi suma pranja denarja, a ga 2008 izpustili zaradi pomanjkanja dokazov. Od leta 2012 je na seznamu domnevnih šefov mamilarskih kartelov. Leta 2008 je danes 62-letni El Chapo izgubil sina Edgarja, ki so ga ustrelili na parkirišču trgovskega centra. Bil je eden izmed njegovih desetih otrok.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

PREBERI ŠE
''Zločinsko Kim Kardashian'' našli mrtvo

Mnogi se bojijo, da je bila ugrabitev Jesusa uvod v zaostritev sovražnosti med narko karteli – mehiško tožilstvo domneva, da je šlo za obračun med rivalskimi tolpami – zato se Mehičani bojijo novega vala nasilja.

El Chapo bo smrt dočala v zaporu.
El Chapo bo smrt dočala v zaporu./ FOTO: Profimedia

PREBERI ŠE
Kdo je Tse Chi Lop, kitajski El Chapo, ki ga varujejo kickbokserji?

El Chapova žena in nekdanja misica Emma Coronel trdi, da je po skorajšnji aretaciji Guzmanovega drugega sina, Ovidia Guzmana, ki ga v ZDA obtužujejo trgovanja z drogami, prejela grožnje s smrtjo. El Raton (Podgana), ki ni bil rojen v zakonu z Emmo, je bil aretiran med racijo v prestižni soseski Tres Rios v Culiacanu, a so ga bili oboroženi predstavniki reda primorani izpustiti, potem ko so bili nadvladanis strani kartela in je bilo ogroženih preveč nedolžnih življenj. ''Ti in tvoja družina boste umrli,'' se bere sporočilo, ki je Emmi naježil kožo. Prejela ga je prek družbenega omrežja, avtor pa je uporabnik z imenom Alfredo Trejo. ''Želel bi si, da bi bil ta je**ni pes in drugi je**ni mehiški narkosi ubiti. Ti in tvoja družina boste umrli. Poskrbel bom za to.''

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

30-letna Američanka mehiških korenin se je 3. julija 1989 rodila v San Franciscu (Kalifornija, ZDA) in leta 2007 zmagala na lepotnem tekmovanju v Canalasu (Durango). Miss Sinaloa 2008 je v povezavi s tem tekmovanjem tudi spoznala El Chapa, saj je morala domnevno vsaka tekmovalka v čast svoje kandidature prirediti zabavo. Še isti dan sta se tedaj 50-letni Joaquin in 18-letna Emma poročila. Leta 2012 je Guzmanu v Kaliforniji povila dvojčici Emali Guadalupe in Mario Joaquina, a v njunem rojstnem listu ni omenjen njegov priimek, saj je bila v ZDA za njim razpisana tiralica.

El Chapova žena mu je leta 2012 rodila dvojčici.
El Chapova žena mu je leta 2012 rodila dvojčici./ FOTO: Profimedia