Moskisvet.com
David Copperfield

Kriminalne zgodbe

Slavni čarovnik obtožen grozovitega dejanja

E.R.
18. 05. 2024 01.00
0

16 žensk ga je obtožilo spolne zlorabe, pred incidentom naj bi jih tudi omamil.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Slavnega ameriškega čarovnika Davida Copperfielda je 16 žensk obtožilo zlorabe in slabega vedenja, poroča Guardian. Več kot polovica obtožb prihaja od žensk, ki trdijo, da so bile v času incidentov mlajše od 18 let, nekatere med njimi naj bi imele celo zgolj 15 let, a da David morebiti ni vedel za njihovo starost.

Obtožen je tudi, da je tri ženske omamil, preden je imel spolne odnose z njimi, in smatra se, da gre za odnose brez njihovega soglasja. Vsi ti dogodki naj bi se zgodili v obdobju od 1980 do 2014.

David Copperfield pravi, da ni kriv.
David Copperfield pravi, da ni kriv. FOTO: AP

Trdi, da ni kriv

Ženske, ki so obtožile Davida, so čarovnika spoznale skozi njegovo delo enega najuspešnejših čarovnikov in iluzionistov na svetu.

David je zanikal, da bi bil odgovoren za vse našteto, njegovi odvetniki pa so za Guardian povedali, da se ni nikoli neprimerno vedel do nikogar, kaj šele do mladoletne osebe. Rekli so, da bi bil pravi opis Copperfielda prijaznost, sramežljivost in spoštljiv odnos do moških in žensk ter da so bile v preteklosti proti njemu izrečene številne lažne obtožbe.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: net.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479