Moskisvet.com
Kitajski deče, ki se prenažira, da reši očeta

Skrivnosti

11-letni deček, ki se prenažira, da bi rešil življenje očeta

A.P.
13. 06. 2019 10.06
1

11-letnega kitajskega dečka z imenom Lu Zikuan, so na družbenih omrežjih razglasili za junaka. Ko boste spoznali, zakaj se dnevno baše s hrano, ga boste tudi vi. Nase je namreč prevzel misijo reševanja očetovega življenja. Pridobiti mora na telesni teži, da bi lahko daroval kostni mozeg.

Očetu Zikuana, Lu Janhengu, so namreč pred sedmimi leti diagnosticirali levkemijo in od takrat se zdravi. Lanskega avgusta se je njegovo stanje drastično poslabšalo, zdravniki pa so ga obvestili, da je edina možnost za preživetje presaditev kostnega mozga. Pred tem se je oče zdravil z zdravili, zdaj pa je edina možnost transfuzija krvi. A zakaj ravno on?

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po testiranju družinskih članov kot potencialnih darovalcev se je za edino rešitev izkazal Zikuan, ki je bil takrat star 10 let. Kljub rani mladosti je bil za očeta pripravljen iti pod nož. A še pred tem mora pridobiti na telesni teži. Zdravniki so namreč dejali, da mora pred posegom tehtati najmanj 45 kilogramov, idealna teža pa da je 50 kilogramov. Ko je izvedel za novico, je tehtal vsega 30 kilogramov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Od takrat se prehranjuje petkrat dnevno, pretežno uživa mastne mesne izdelke in riž. Trenutno je že pri 43 kilogramih, a jih želi še nekaj dodati. Za hrano skrbi mama Li Jinge, ki dela v trgovini z živili, kjer večinoma kupuje hrano s popustom. Z delom namreč mesečno zasluži zgolj 250 evrov, zato ji je finančno na pomoč priskočila šola, ki jo obiskuje njen sin.

Družina se komaj prebija skozi mesec.
Družina se komaj prebija skozi mesec. FOTO: YouTube

Ko je začel Zikuan pridobivati težo, so ga nekateri učenci začeli zmerjati z debeluhom (kitajsko pangzi), za kar pa se ne zmeni. ''Najprej rešim očeta, potem izgubim kilograme,'' razlaga 11-letni deček, ki je s svojo zrelostjo in težkim bremenom, ki si ga je naprtal, ganil mnoge po svetu. ''Jedel bom, tudi če me že vse boli. Naša družina ne more brez očeta,'' neustrašno razlaga najstarejši od  treh otrok. Li Jinge in Lu Janhengu imata poleg sina tudi 8-letni hčerki dvojčici.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497