Moskisvet.com
Dale Elizabeth Tryon

Skrivnosti

Kdo je bila Dale Tryon, druga Charlesova ljubica in edina ženska, ki ga je zares razumela

M.S.
30. 03. 2024 04.40
2

Preden se je princ Charles, zdaj kralj Karel III, zaljubil in poročil s princeso Diano, je bil zaljubljen v Dale Tryon, ki pa jo je dal na čevelj, ker je bila ''preveč nora'' nanj.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Poleg princese Diane in Camille Parker Bowles naj bi imel princ Charles še eno veliko ljubezen, in sicer Dale Elizabeth Tryon (dekliško Harper), ki je ustanovila modno znamko Kanga (to je bil tudi njen vzdevek) in prestižno linijo oblačil The Dale Tryon Collection. Med drugim je njeno kreacijo nosila tudi Diana, in sicer leta 1985 na Live Aid koncertu, pa na fotografiranju s sinovoma pri palači Kensington ter med obiskom polo tekme na Floridi istega leta. V sedemdesetih naj bi tedaj še valižanski princ Charles skakal od Camilline spalnice do spalnice od Dale. Obe sta kasneje rodili otroke drugim moškim, ki jim je Charles postal krstni boter.

Charles in Camilla sta se poročila leta 2005.
Charles in Camilla sta se poročila leta 2005. FOTO: Profimedia
Za srečo v življenju pred vhodna vrata postavite teh 5 stvari
Preberi še
Za srečo v življenju pred vhodna vrata postavite teh 5 stvari

Dale se je s Charlesom spoznala preko svojega moža Anthonyja, Lorda Tyrona, ki je bil eden od njegovih tesnih prijateljev v sedemdesetih in osemdesetih prejšnjega stoletja in s katerim se je poročila leta 1973. V Avstraliji rojeno Dalovo je, podobno kot princeso Diano, smrt obiskala prezgodaj, in sicer le tri mesece za tem, ko je leta 1997 umrla Diana.

Princesa Diana v kreaciji znamke Kanga.
Princesa Diana v kreaciji znamke Kanga. FOTO: Profimedia

Pri petindvajsetih se je Dale iz rodne Avstralije preselila v London, kjer je med drugim službovala kot predstavnica za odnose z javnostjo za letalsko družbo Quantas. Ko je leta 1973 Charles služil v mornarici, se je Camilla poročila z Andrewem Parkerjem Bowlesom, Kanga pa z Anthonyjem. Kraljeva družina je imela Dale zelo rada in je njeno družino nekoč povabila na jahanje v Balmoral s pokojno britansko kraljico Elizabeto II. Charles ji je večkrat dejal, da je bila ''edina ženska, ki ga je zares razumela.'' Skupaj sta večkat muharila, večkrat pa je obiskal tudi njeno družino v Melbournu, kar je bila tedaj javna skrivnost. Kanga in Camilla se nikoli nista dobro razumeli, medtem ko je imela Diana Avstralko precej raje in sta menda skupaj snovali načrt, kako se znebiti Camille. Leta 2008 je bilo razkrito, da je bila Dale prva ''tekmica'' Camille. O njuni aferi s Charlesom se je šušljalo dolgo, preden so to zavohali britanski tabloidi, a je družina Tryon vse trditve ostro zanikala.

Akcijske komedije, ki vas bodo nasmejale do solz
Preberi še
Akcijske komedije, ki vas bodo nasmejale do solz

V knjigi Tine Brown, 'The Palace Papers', beremo, da je Dalova leta 1997 na vsak način želela s Charlesom vzpostaviti stik, čeprav se je njuno razmerje končalo več let pred tem in je medtem izbral Camillo. A to je ni ustavilo, da ne bi želela obuditi prijateljstva z njim. Charles jo je domnevno pustil tudi zato, ker naj bi bila ''preveč potrebna''. Njun odnos se je vmes močno ohladil. 

Življenje Dale so sicer zaznamovale številne bolezni. Kot otrok je trpela za Perthesovo boleznijo, ki je aseptična nekroza epifize stegnenične glavice. Leta 1993, ko je taista bolezen zopet vzniknila, je zbolela še za rakom rodil, leta 1996 pa zaradi posledic zdravljenja postala odvisna od zdravil proti bolečinam ter se prijavila na kliniko za odvajanje. Nekaj mesece kasneje je v kliniki iz neznanega razloga – sama je trdila, da jo je nekdo potisnil, druga različica pa pravi, da je skočila sama – omahnila iz okna in postala hroma od pasu navzdol, potem ko si je zlomila hrbtenico. Doživela je tudi živčni zlom. Kmalu za tem je njen mož vložil zahtevo za ločitev in aretirali so jo na poti domov. V vozičku je bila več ur pridržana na policijski postaji, za tem pa so jo zaradi njenega mentalnega zdravja po zakonu zadržali še za 28 dni. Njeni prijatelji so dejali, da je tedaj začela govoriti, da jo je nekdo želi ubiti. Po ločitvi se je preselila v londonski hotel Ritz in se vdala alkoholu. Malo pred smrtjo je na polo tekmi v Tidworthu obupana lovila Charlesa v invalidskem vozičku. Brownova je zapisala, da je Charles kmalu za tem izjavil, da sta v stiku ''enkrat ali dvakrat na leto'', da pa nista več prijatelja kot nekoč. 15. novembra 1997 je, obkrožena z možem in njunimi štirimi otroci, za posledicami sepse umrla, stara komaj 49 let. Zadnjih 18 mesecev svojega življenja je preživela kot paraplegik. Dale je po smrti hitro padla v pozabo, tudi zato, ker je bil Charlesov ugled po nesreči Diane na najnižji točki.

Vsi, ki pozorno spremljate dogajanje v britanski kraljevi družini, ste lepo vabljeni tudi na VOYO, kjer si lahko kjer koli in kadar koli ogledate izjemno zanimive dokumentarne serije in filme, ki poglobljeno prikazujejo dogajanje na britanskem kraljevem dvoru. Med drugim so vam na voljo:  Angleški dvor: spopad z medijiDiana: 7 dni, ki so pretresli svetCharles in Diana: Resnica o njuni porokiPrinc Harry: Intervju in Thomas Markle: Moja zgodba.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 369