SKRIVNOSTI

To je za leto 2024 napovedala Baba Vanga

M.S.
09.11.2023, 9:30
1
Leto 2023 se počasi, a vztrajno bliža koncu in marsikdo že pogleduje proti letu 2024. Kaj nam to prinaša? Bomo živeli bolje? Nam bo slabše? Bomo manj varni? Nekaj odgovorov na to ponuja tudi pokojna slepa jasnovidka Baba Vanga.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

Če gre verjeti napovedim bolgarske prerokinje in napovedovalke prihodnosti Babe Vange, bo leto 2024 prelomno v marsikaterem pogledu. "Balkanski Nostradamus", kot tudi pravijo Vangi, za leto 2024 napoveduje številne revolucionarne dogodke.

Baba Vanga je zaradi tornada oslepela stara komja 12 let. Pred smrtjo leta 1996 je razkrila številne napovedi.
Baba Vanga je zaradi tornada oslepela stara komja 12 let. Pred smrtjo leta 1996 je razkrila številne napovedi./ FOTO: Dreamstime

Za leto 2024 je Baba Vanga izdelala sedem napovedi – napovedala je odmeven atentat, porast terorizma, gospodarsko krizo, zdravilo za raka – ki si jih razlagamo, kot sledi v nadaljevanju.

PREBERI ŠE
Diktatorja spoznate že po obrazu

Atentat na svetovnega voditelja

Baba Vanga je napovedal atentat na ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki naj bi ga ubil rojak.

Terorizem

Bolgarka je za leto 2024 predvidela porast terorizma v Evropi in porast uporabe smrtonosnega orožja ter da bo pomembna evropska država testirala biološko orožje.

Po mnenju Vange je ogroženo življenje ruskega predsednika.
Po mnenju Vange je ogroženo življenje ruskega predsednika./ FOTO: AP

Zdravilo za raka in Alzheimerjevo bolezen

V svojih videnjih je Baba videla pomemben napredek v medicini, saj naj bi odkrili zdravilo za do zdaj neozdravljivo Alzheimerjevo bolezen, prišlo naj bi tudi do napredka na področju zdravljenja raka, saj naj bi tudi zanj leta 2024 odkrili zdravilo.

PREBERI ŠE
Sadje, ki ga morate uživati za večjo odpornost

Ekonomska kriza

Leto 2024 naj bi zaznamovala svetovna ekonomska kriza, ki da bo posledica zadolževanja, naraščajoče geopolitične napetosti in premika ekonomske moči z Zahoda na Vzhod.

Terorizem naj bi postal še resnejša grožnja svetu in tudi Evropi.
Terorizem naj bi postal še resnejša grožnja svetu in tudi Evropi./ FOTO: Profimedia

Klimatske spremembe

Leta 1996 umrla Bolgarka je predvidela tudi naravne katastrofe, ki bodo verjetno posledica spremembe Zemljine orbite, saj lahko sprememba, če se zgodi prehitro, povzroči podnebne spremembe in povišano raven sevanja. Dokazano je namreč, da je sicer redek premik orbite povezan s spremembami podnebja.

PREBERI ŠE
Kaj se lahko naučimo iz največjega hekerskega napada v zgodovini?

Kibernetski napadi

Baba Vanga je za prihodnje leto napovedala porast kibernetskih in hekerskih napadov na pomembne energetske in vodne sisteme, ki lahko pomenijo veliko tveganje za države.

Tehnološki napredek

Leta 2024 naj bi prišlo do velikega napredka v kvantnem računalništvu, kar bo še pohitrilo delo in operacije, razvoj umetne inteligence pa bo šel naprej še hitreje.

PREBERI ŠE
Biometrična avtentifikacija: etično neoporečna?