Moskisvet.com
Človek opica

Zanimivo

To ni človek, to je opica

M.J.
25. 04. 2012 14.12
2

Japonec Kenichi Ito se ukvarja z nadvse neobičajnim športom. Urni Japonec namreč teče po vseh štirih, pri tem pa je celo tako hiter in nenavaden, da je prišel tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Prav zaradi neobičajnega stila teka je prišel v knjigo rekordov, proglašen pa je za najhitrejšega človeka, ki teče s pomočjo vseh štirih udov. Razdaljo sto metrov preteče v manj kot 20 sekundah. Pri razvijanju tehnike teka si pomaga z ogledi posnetkov opic in drugih živali. Z njihovo pomočjo preučuje, kako bi izboljšal svoj neobičajen tekaški stil.
''Moj obraz in telo spominjata na opico, zaradi tega so me zbadali že od otroštva dalje. Mene pa to ni prizadelo, saj jih obožujem. Nekje globoko v sebi sem želel prevzeti nekaj njihovega. Videl sem opico, ki teče hitro, in vedel sem, da je to to. Od tedaj naprej treniram tek po vseh štirih vsak dan,'' je dejal Ito. Celih osem let in pol je hodil po vseh štirih, tako doma kot tudi v svoji soseski. Vsa hišna opravila je opravil na ta način in očitno je, da se mu je trud izplačal.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 417