Moskisvet.com
Forbes - največje zaslužkarice med glasbenicami 2019

Glasba

Taylor Swift in potem dolgo nič ... to so največje zaslužkarice med glasbenicami

A.P.
27. 08. 2019 15.37
0

Desetletje po znamenitem incidentu na podelitvi MTV-jevih nagrad, ko je Kanye West med podelitvijo grobo prekinil Taylor Swift, je bila ameriška glasbenica ''samo'' vzhajajoča zvezda. Od takrat je letno povprečno zaslužila 74 milijona evrov. Danes je zvezda svetovnega kova, za katero se zdi, da je meja samo nebo. Temu pritrjuje tudi ameriška revija Forbes, ki je objavila svežo lestvico najbolje plačanih glasbenic.

Taylor Swift je največja zaslužkarica med glasbenicami. Med junijem 2018 in 2019 je zaslužila kar 176 milijonov ameriških dolarjev (seveda bo morala plačati še davke). Večino denarja ji je navrgla mega uspešna glasbena turneja Reputation Stadium Tour, ki je na ameriških tleh prinesla rekordnih 266 milijonov ameriških dolarjev.

Rihanna je s 7. mesta napredovala na stopničke.
Rihanna je s 7. mesta napredovala na stopničke. FOTO: Profimedia

Za dodatne cekine je poskrbela pogodba z založbo Republic Records in sveži album Lover. Da je Swiftova povsem v svoji ligi, priča podatek, da je v enakem obdobju drugouvrščena Beyoncé zaslužila ''vsega'' 81 milijonov ameriških dolarjev, za kar se ima kraljica r'n'b-ja zahvaliti ''zakonski'' turneji On The Run II s svojim možem, raperjem Jay-Z-jem. Svoje sta prispevala tudi album Homecoming in Netflix.

Ariana Grande se je v deseterico prebila prvič.
Ariana Grande se je v deseterico prebila prvič. FOTO: Profimedia

Prvo trojico zaokrožuje barbadoška lepotica Rihanna, ki je v preteklem letu svoje premoženje povečala za 56 milijonov ameriških dolarjev. Tokrat se je pretežno poredilo na račun njene modne znamke Fenty Beauty in partnerstva z velikanom LVMH.

Swiftova je bila lani po zaslužku druga.
Swiftova je bila lani po zaslužku druga. FOTO: Profimedia

Med novinkami na lestvici top 10 je Ariana Grande, ki se je z 43 milijonov evrov zaslužka uvrstila na šesto mesto. Za večino priliva se ima zahvaliti izidu dveh albumov in sicer Sweetener in Thank U, Next. Pred njo sta se zvrstili še Katy Perry - lani prva - in Pink.

Beyoncé je starosta lestvice top 10.
Beyoncé je starosta lestvice top 10. FOTO: Profimedia

V omenjenem obdobju je top 10 zaslužkaric v glasbeni industriji zaslužilo 581,4 milijona evrov, kar je 28,5 odstotka več kot med junijem 2017 in 2018, še vedno pa zeva velika razlika z zaslužki moški kolegov, posebej pri glasbenicah, ki niso v samem vrhu.

Rihanna postala najbogatejša glasbenica na svetu
Preberi še
Rihanna postala najbogatejša glasbenica na svetu

Največje zaslužkarice med glasbenicami:

10. Shakira

Zaslužek: 31,5 milijona evrov

9. Celine Dion

Zaslužek: 33,8 milijona evrov

8. Lady Gaga

Zaslužek: 35,6 milijona evrov

7. Jennifer Lopez

Zaslužek: 38,7 milijona evrov

6. Ariana Grande

Zaslužek: 43,2 milijona evrov

5. Pink

Zaslužek: 51,3 milijona evrov

4. Katy Perry

Zaslužek: 51,8 milijona evrov

3. Rihanna

Zaslužek: 55,8 milijona evrov

2. Beyoncé

Zaslužek: 73 milijonov evrov

1. Taylor Swift

Zaslužek: 166,6 milijona evrov

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 479