Moskisvet.com
Dwayne Johnson

Film/tv

Igra milijonov: nekdanji rokoborec ponovno pometel s filmsko konkurenco

A.P.
22. 08. 2019 08.39
0

Dwayne Johnson je te dni najsrečnejši človek na svetu. Po poroki je namreč ameriškega zvezdnika razveselila še novica ameriške revije Forbes, ki je objavila lestvico najbolje plačanih igralcev v preteklem letu in zvezdnika franšize Hitri in drzni po letu 2016 znova uvrstila na sam vrh največjih zaslužkarjev.

47-letni The Rock, ki je svojo kariero začel v ringu in nato presedlal med filmske igralce, je še drugič postal najbolje plačani filmski igralec na svetu. V preteklem obdobju (1. junij 2018.–1. junij 2019) je namreč zaslužil neverjetnih 89,4 milijona ameriških dolarjev, za kar se lahko zahvali odličnim pogodbam – fiksi in variabilni del – za filmske vloge v prodajnih uspešnicah, kot sta Hitri in drzni: Hobbs in Shaw in Nebotičnik.

Dwayne Johnson in Jason Statham
Dwayne Johnson in Jason Statham FOTO:

Toda Dwayne Johnson ni in ne bo počival na lovorikah, saj bo še letos izšlo nadaljevanje filma Jumanji: Dobrodošli v džungli, Jumanji: The Next Level. ''Gledalci so na prvem mestu. Snemam filme s scenarijem, v katerem gledalci uživajo,'' je recept za uspešno ''molzenje'' leta 2018 izdal Johnson, ki si je za nadaljevanje filma Jumanji izboril fiksno plačilo v višini 21,2 milijona evrov, variabilni del pa mu bo navrgel dodatne milijone, če mu pripada tako visok delež od prodaje kot pri prvem filmu (15 odstotkov), ki je v blagajne prinesel cca. 870 milijonov evrov. Poleg filmov The Rock služi tudi s serijo Ballers, kjer za epizodo dobi 630.000 evrov.

Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr. FOTO:

Filmi pa niso edini vir dohodka mišičnjaka mehkega srca, ki je bil pretekli dve leti drugi najbolje plačani igralec na svetu, saj mu ogromno denarja navržejo tudi sponzorske pogodbe, kot je ta za športno opremo Under Armour.

Chris Hemsworth
Chris Hemsworth FOTO:

Na drugo mesto med zaslužkarji se je letos uvrstil Chris Hemsworth, ki je imel v preteklem obdobju dve uspešnici. V Maščevalcih: Zaključek je še zadnjič vihtel Thorovo kladivo, postal pa tudi obraz obujene znanstvenofantastične franšize Možje v črnem (Možje v črnem: Globalna grožnja), v kateri je zaigral ob Tessi Thompson.

Akshay Kumar
Akshay Kumar FOTO:

Nekdanji kralj Forbesove lestvice, čigar vladavino je leta 2016 prekinil prav Johnson, Robert Downey Jr., ostaja ''vroča roba'', saj se je v zadnjem letu na njegov bančni račun nakapljalo 66 milijonov ameriških dolarjev. V deseterico se je po letu 2015 vrnil Bradley Cooper, za kar se ima zahvaliti gromozanskemu uspehu filma Zvezda je rojena, ki ga je režiral, koproduciral, pomagal spisati in v njem zaigral ob Lady Gaga. Tik pod oder se je uvrstil zvezdnik Bollywooda, Indijec Akshay Kumar, še lani sedmi. Lanski zmagovalec, George Clooney, se tokrat ni uvrstil v deseterico, ki jo zaokrožuje Will Smith.

Igra zaslužkov: konec vladavine Calvina Harrisa
Preberi še
Igra zaslužkov: konec vladavine Calvina Harrisa

Najbolje plačani filmski igralci:

1. Dwayne Johnson – 80,7 milijona evrov (89,4 milijona ameriških dolarjev)

2. Chris Hemsworth – 69 milijonov evrov (76,4 milijona ameriških dolarjev)

3. Robert Downey Jr. – 59,6 milijona evrov (66 milijonov ameriških dolarjev)

4. Akshay Kumar – 58,7 milijona evrov (65 milijonov ameriških dolarjev)

5. Jackie Chan – 52,3 milijona evrov (58 milijonov ameriških dolarjev)

6. Bradley Cooper – 51,4 milijona evrov (57 milijonov ameriških dolarjev)

7. Adam Sandler – 51,4 milijona evrov (57 milijonov ameriških dolarjev)

8. Chris Evans – 38,8 milijona evrov (43 milijonov ameriških dolarjev)

9. Paul Rudd – 37 milijonov evrov (41 milijonov ameriških dolarjev)

10. Will Smith – 31,6 milijona evrov (33,5 milijona ameriških dolarjev)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470