Moskisvet.com
Prijatelji - jastog

Film/tv

25 let smo živeli v zmoti: ovrgli znamenito teorijo iz serije Prijatelji

A.P.
21. 08. 2019 08.05
0

Mineva 25 let, odkar je na male zaslone prišla izjemno popularna TV-serija Prijatelji (Friends), ki jo lahko spremljate na Kanalu A. Ob obletnici premiere so se ustvarjalci odločili, da bodo serijo pripeljali v kinematografe, kjer se bo v treh večerih odvijal pravi maraton digitalno dodelanih epizod.

Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matthew Perry (Chandler), Matt LeBlanc (Joey) in David Schwimmer (Ross) so serijo soustvarjali od leta 1994 do 2004, vloga pa jim je prinesla svetovno slavo. TV-serija, ki jo odkrivajo tudi mlajše generacije, je polna posrečenih citatov, med najbolj znamenite pa sodi tudi "You are my lobster".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slovito enovrstičnico o jastogu je prvič izustila Phoebe, ko je tolažila Rossa, da naj bo potrpežljiv, saj da sta si z Rachel usojena, kar pojasni na primeru jastoga. ''Dajta no! Znano dejstvo je, da se jastoga zaljubita in ostaneta skupaj celo življenje. Dejansko lahko vidimo starejše pare, ki se sprehajajo po akvariju in se držijo za klešče.'' Kdo ne bi verjel Phoebe? Kot se je izkazalo, smo četrt stoletja živeli v zmoti.

Priljubljena serija Prijatelji je na sporedu vsak dan od ponedeljka do petka ob 18.55 na Kanalu A!
8 najbolj odštekanih teorij serije Prijatelji
Preberi še
8 najbolj odštekanih teorij serije Prijatelji

Teorija o jastogu je bila prvič predstavljena v 14. epizodi 2. sezone z naslovom The One with the Prom Video, ko si je šesterica skupaj ogledala videokaseto s posnetki priprav na maturantski ples, na katerem Ross skuša ''rešiti'' Rachel, ko nenadoma ostane brez spremljevalca. Čeprav sprva ni navdušen nad idejo staršev, pa se kasneje upogumi in očedi za svojo simpatijo, vendar pa se medtem pojavi Chip, ki skupaj z Rachel, Monico in njenim spremljevalcem odvihra na ples, sam pa ostane z zlomljenim srcem na vrhu stopnic. Rachel tedaj sploh ni vedela, kaj je storil zanjo. Rossova poteza iz mladosti jo tako gane, da ga po ogledu strastno poljubi in Phoebe izstreli: ''Sem vam rekla. On je njen jastog!''

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po besedah strokovnjakov Phoebina teorija ne drži, saj jastogi niso zvesti eni osebi in takšni romantiki, kot smo mislili. ''Jastogi po naravi niso monogamni in niso z enim partnerjem celo življenje,'' je pojasnil morski biolog Curt Brow. ''Dominantni samec se namreč pari s številnimi samicami, razmerja pa trajajo dneve ali tedne.''

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 400