Moskisvet.com
Naslovka Telefona

Visoki obrati

Windows Phone 7 – slovenska predstavitev

Rok Bedenk
09. 12. 2010 14.41
2

Preizkusili smo dva mobilna telefona s predinstaliranim operacijskim sistemom Windows Phone 7(WP7). OS se je v zadnjih tednih že pojavil v Sloveniji, vendar njegov uspeh še ni zagotovljen.

Izbrali smo dve napravi za primerjavo in opis omenjenega OS. Prva je Samsung Omnia 7, ki je že na voljo pri nekaterih ponudnikih mobilnih storitev v Sloveniji, drugi mobilni telefon pa je najnovejši HTC-jev izdelek, ki sliši na ime HD7 in je naslednik legendarnih Touch HD in HD2.
Veliko se je govorilo o mobilnikih z WP7, precej je padlo tudi kritik, saj je Microsoft po vseh kriterijih (konkurenca je že nekaj let zelo dejavna) malce pozen z zasloni na 'prstni' dotik. Čeravno so pri Microsoftu že zdavnaj ugotovili, da tudi poslovneži nimajo vedno obeh rok prostih za uporabo stylusa (plastičnega peresa), so še vedno odlašali z napravami na večkratni dotik in še do pred dvema letoma predstavljali različne verzije prejšnjega sistema Windows Mobile z verzijami 6.5, ki se prodajajo še danes.

Medtem ko so pri Applu uspešno želi sadove prodaje aplikacij na App Storu in je Google tudi pristavil svoj 'pisker', je Ballmer malce ošabno predstavil njihovo izvedenko, ki naj bi bila osnovno dokončana že leta 2009, vendar so tudi pri Microsoftu hoteli vstopiti v igro s čim več aplikacijami na trgu in z dodobra razvitim spletnim oblakom, kjer so kot prvi ponudili uporabne aplikacije za poslovneže, ki so povečini zastonj. Tako so naprave z WP7 na voljo šele od letošnjega decembra

Mobilnika sta si zelo podobna, saj imata istih večino strojnih elementov. Poglejte si osnovno predstavitev obeh telefonov z novimi Okni za mobilne naprave.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497