Moskisvet.com
Gorivo - miti in resnice

Varni v prometu

Večna vprašanja o bencinu: kaj je res in kaj ne

A.P.
14. 08. 2019 06.53
2

O gorivu je napisanega res veliko. In prav vse o njem ne drži. Krožijo tudi številni miti in polresnice, ki smo jih vzeli pod drobnogled in jih bodisi potrdili bodisi zavrnili.

Ali je predpisana kazen za prazen rezervoar na avtocesti?

Če smo zato, ker nam je zmanjkalo goriva, vozilo primorani ustaviti na mestu, kjer to ni dovoljeno, je po zakonu zagrožena denarna kazen. Ob tem velja dodati, da hoja s kantico bencina do najbližje bencinske črpalke ni dovoljena, zato poskrbite, da imate v rezervoarju dovolj goriva, da pridete do naslednjega bencinskega servisa, sicer si boste življenje precej zakomplicirali.

Ali nizek tlak v pnevmatikah povečuje porabo goriva?

Prenizek tlak povečuje kotalni upor, kar posledično pomeni večjo porabo goriva, večjo obrabo pnevmatik in slabšo odzivnost. Petino nižji tlak pomeni tri odstotke večjo porabo in za četrtino krajšo življenjsko dobo pnevmatike. Kaj pa, če je v pnevmatiki višji tlak od predpisanega? Pnevmatika prenese tudi do 0,2 bara več, a to pomeni nepravilno obrabo pnevmatik, slabše obnašanje in oprijem, manjše udobje (več tresljajev) in daljšo zavorno pot.

Poskrbite, da tlak v pnevmatikah ni prenizek.
Poskrbite, da tlak v pnevmatikah ni prenizek. FOTO: Shutterstock

Če izpraznimo rezervoar, uničimo črpalko za gorivo

Naši dedki in nekateri očetje bi temu pritrdili, v današnji časih pa to več ne drži, saj motor in črpalko ščitijo filtri za gorivo ter kakovostnejši rezervoarji, ki ne rjavijo.

Ali lahko pri nesreči vozilo eksplodira?

V filmih smo pogosto priča prizorom, ko vozilo eksplodira. V resničnem življenju smo tovrstnim dogodkom priča izjemno redko, kajti rezervoar za gorivo to preprečuje, do vžiga pa lahko pride, če gorivo izteče.

Ko gorivo natočimo, mora vozilo mirovati vse dokler ga ne plačamo

To drži, pravilo pa velja iz varnostnih, kot praktičnih razlogov, kajti tudi če vozilo premaknete, tisti za vami goriva ne bo mogel natočiti, dokler ga sami ne poravnate.

Strešni kovček in kolesa na strehi povečajo porabo goriva

Vsak dodatek, ki ''štrli'' iz avtomobila, predstavlja dodaten zračni upor in vozilo posledično potrebuje več moči za rezanje zraka. Medtem ko kovček poveča porabo za okoli pet odstotkov, kolesi na strehi za kar 30, lahko pa celo za 50 odstotkov, odvisno od potovalne hitrosti, tipa vozila itd.

Tako zmogljivega serijskega avtomobila še ni bilo
Preberi še
Tako zmogljivega serijskega avtomobila še ni bilo

Zaradi raztezanja goriva ga pozimi natočimo več kot poleti

Raztezanje goriva je dejstvo, a ker je gorivo na bencinskih črpalkah varno shranjeni v podzemnih rezervoarjih, kjer je temperatura vseskozi med 5 in 10 stopinj Celzija, ni pogojev, da bi se gorivo širilo. Odstopa le nekaj litrov goriva v cevi. Gorivo se razteza zgolj v avtomobilih brez toplotne izolacije, pa še tu največ za dva odstotka, če se temperatura gorivo dvigne nad 30 stopinj Celzija. V tem primeru goriva ne natočite povsem do roba, da ne steče po karoseriji.

Vožnja z minimalno količino goriva je slaba za motor

Marsikdo gre z gorivom v živ rob in na bencinsko črpalko zavije zgolj z nekaj litri goriva v rezervoarju. Vožnja z minimalno količino goriva ni škodljiva, saj črpalka ne posrka nečistoč, ki so se morebiti nabrale na dnu rezervoarja. Nenazadnje gre gorivo skozi dva filtra. Skozi prvega že pred črpalko in nato še skozi bolj finega preden doseže motor.

Pri evropskih avtomobilih je odprtina za gorivo običajno na desni.
Pri evropskih avtomobilih je odprtina za gorivo običajno na desni. FOTO: Shutterstock

Klimatska naprava občutno poveča porabo goriva

To zmotno meni večina voznikov, ki se zaradi tega nepotrebno kuha v vozilu. Današnje klimatske naprave namreč obremenjujejo kompresor, ki je glavni krivec za porabo energije, klima pa povzroči le za drobec večjo porabo, če jo uporabljamo smotrno. Sicer pa poveča porabo za največ 10 odstotkov. To je še vedno bolje kot odprta okna, ki povečujejo zračni upor, kar dvigne porabo in pri višjih hitrostih povzroča hrup in prepih. Najboljša je kombinacija obojega. Prezračite vozilo preden speljete in ga z odprtimi okni zračite tudi pri speljevanju in jih zaprite šele z naraščanjem hitrosti ter ''preklopite'' na klimo, ki bo ne le ohladila, pač pa tudi osušila zrak, saj je suh zrak pri isti temperaturi prijetnejši.

Ali je varčneje, če avto pri vožnji navzdol ni v prestavi?

Niti ne. Resda zaradi manj trenja v prenosih to pomeni majhen prihranek, ki pa je precej zanemarljiv in ne opraviči povečanega varnostnega tveganja, ki ga prinaša takšna vožnja.

Lahko mešamo 95- in 100-oktanski bencin?

Brez težav. Tudi če je s strani proizvajalca predpisano, da za optimalno delovanje točite 100-oktansko gorivo, lahko ob pomanjkanju slednjega natočite tudi 95-oktanskega, oz. z nižjo oktansko vrednostjo, saj ga bo motor (tipala klenkanjala, sonda lambda) prepoznal ter posledično prilagodil delovanje in čas vžiga. Morda zmogljivosti vozila ne bodo 100-odstotne, a boste vseeno vozili brez težav.

Zakaj je odprtina rezerovarja pri nekaterih vozili na eni, pri drugih pa na drugi strani?

Tu ni enoznačnega odgovora, saj se proizvajalci odločajo na podlag konstrukcije podvozja, postavitve rezorvoarja, dovoda ipd. Ima pa večina evropskih vozil odprtino na desni, da je izstop za voznika lažji.

Kaj storiti, ko v rezervoar za gorivo natočimo dizel in obratno?

Če ste za napako ugotovili še pravočasno, motorja ne zaženite, ampak do servisa naročite vlečno službo, sicer tvegate poškodbo motorja, črpalke in sistema vbrizga goriva.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 470