Moskisvet.com
Bugatti centodieci

Visoki obrati

Podivjani vranec: 8-milijonska zverina za izbrance

A.P.
19. 08. 2019 11.18
0

Bugatti je 110-letnico obstoja obeležil s presežkom. Bugatti centodieci je osnovan na modelu chiron, z njim pa se poklanja legendarni zverini EVB110 super sport, ki datira še v čase, ko Bugattija pod svoj plašč še ni vzel Volkswagen (1998).

Na srečanje eksotičnih vozil v Montereyu je Bugatti prispel v slogu – s svojim najbolj zmogljivim hiperšportnikom do sedaj. Bugatti centodieci je zmes prihodnosti in sedanjosti. Narejen je na osnovi modela chiron, je bolj prestižen od modela divo, z njim pa se je znamka priklonila svojemu prvemu modelu s kvartetom turbo puhalniki, EB110.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

''Ponosni smo na bogato zgodovino Bugattija, katere pomemben del je tudi EB110, zato se mu poklanjamo z reinterpretacijo imenovano Centodieci, kar v italijanščini pomeni 110,'' je zgodbo o nastanku pojasnil predsednik Stephan Winkelmann. Izdelali bodo vsega deset primerkov, za katere pa ste žal prepozni, saj so vsi že razprodani in to kljub dejstvu, da bo za posameznega treba odšteti nekaj več kot osem milijonov evrov in še davek, kar ni zanemarljivo, saj bi se pri nas znesek vozila dvignil krepko čez 10 milijonov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na sloviti model EB110 centodieci spominja z nepremičnim zadnjim krilcem in kvintetom odprtin za zajem zraka za bočnima stekloma, model EB110 pa prepoznamo tudi v majhni sprednji maski v obliki podkve. LED žarometi so tridimenzionalni, med njimi pa so reže za odvajanje pregretega zraka iz motorja. S to rešitvijo so se inženirji ukvarjali kar osem mesecev.

Takšnega Bugattija še niste videli!
Preberi še
Takšnega Bugattija še niste videli!

Poganja ga 8,0-litrski W16 motor, ki bruha 1600 KM (1193 kW). Od 0 do 100 km/h se izstreli v 2,4 sekunde, pri 200 km/h je po 6,1 sekunde, tristotico pa doseže že v 13,1 sekunde. Hitrost ima elektronsko omejeno na 380 km/h. Od chirona je lažji za 20 kilogramov, njegovo razmerje moč/masa pa znaša zgolj 1,13 kg/KM. ''Ni le končna hitrost tisto, kar definira hiperšportnika. S centodiecijem smo še enkrat več dokazali, da so dizajn, kvaliteta in zmogljivost ravno tako pomembni,'' dodaja Winkelmann.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497