Moskisvet.com
Srbski 'hedonist' podjetja Art of kinetik - 12

Visoki obrati

Srbski 'hedonist' podjetja Art of kinetik

M.J.
08. 01. 2011 15.33
5

Podjetje Art of kinetik proizvaja luksuzne lesene jahte in njihov zadnji izdelek v kolekciji – Hedonist – je sinonim za udobje in prestiž.

Želja vsakega umetnika je narediti nekaj, kar pritegne poglede, in izdelati nekaj, česar drugače ljudje ne bi videli nikjer drugje. In da mu to uspe, mora najprej razširiti svoj 'horizont', šele nato lahko širi 'horizonte' drugih. In ravno to je bila maksima podjetja, ko je začelo izdelovati lesene jahte.

Vizija
Podjetje Art of kinetik je bilo ustanovljeno leta 2007 z eno in edino vizijo; izdelati luksuzne jahte, povezati brezčasne materiale, kot so mahagoni, tikovina, nerjaveče jeklo in usnje v moderen in progresiven dizajn. In če smo odkriti, jim to več kot očitno uspeva. S sedežem v Beogradu, kjer poteka razvoj, oblikovanje dizajna in tudi izdelava plovil, je ladjedelnica zadolžena za sestavo ladijskih trupov in instalacijo sistemov. Ima štiri glavne delavnice; tesarsko in kovinsko delavnico, oddelek za kompozitne materiale in tapetniško delavnico. Dizajn in sestava notranjosti poteka na Bavarskem.

Srbski 'hedonist' podjetja Art of kinetik - 8
Srbski 'hedonist' podjetja Art of kinetik - 8 FOTO: arhiv proizvajalca

Udobje
Hedonist je izjemna in luksuzna jahta z izjemnim zunanjim dizajnom, modernim interierjem in impresivnimi plovnimi sposobnostmi. V dolžino meri 19 metrov in z odprto kabino lahko nastopa kot jahta za dnevno plovbo ali kot plovilo za plovbo na daljše razdalje. Na svoj krov lahko sprejme do 12 gostov, ki jih popelje z najvišjo hitrostjo 40 vozlov (74 kilometrov na uro), toda v udobni in elegantni spalnici lahko spijo le dva do trije. V bistvu namenjena le lastniku in morda tudi njegovi boljši polovici. Ali obratno.

Srbski 'hedonist' podjetja Art of kinetik - 17
Srbski 'hedonist' podjetja Art of kinetik - 17 FOTO: arhiv proizvajalca

In zakaj les?
Pri proizvajalcu so se za les odločili zaradi njegove lepote, plemenitosti in brezčasnosti. Poleg tega je les strukturno tudi material, ki ima odlično razmerje teža-čvrstost in se s časom ne 'utrudi' kot kovina, poleg tega tudi ne izgubi strukturnih lastnostni. V prid mu priča tudi odlična absorpcija zvoka in vibracij. Les za izdelavo trupa je najboljše kakovosti in prihaja iz Afrike, obdelan in sušen pa je v Nemčiji. Trup je izdelan z vakuumskim procesom laminacije. Vse zunanje pohodne površine so prekrite s tikovino, medtem ko so nekateri drugi elementi, kot so rezervoar za gorivo, izdelani iz karbonskih vlaken, vse kovinska oprema na krovu pa je izdelana iz visokokakovostnega nerjavečega jekla. Ker je trup v celoti izdelan iz lesa, je mirna vožnja zagotovljena, plovilo pa pluje s pomočjo treh motorjev MAN R6-800, izmed katerih vsak razvije po 800 konjskih sil, in treh Rolls Roycevih kamewa vodnih šob.

Cena plovila še ni znana, vendar pri srbskem podjetju zagotavljajo, da vsekakor ne bo nizka.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492