Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Prihajajoče tablice s Tajvana

R.B.
21. 01. 2011 12.23
0

Tudi HTC pripravlja svoj odgovor na tablično evforijo in kot kaže, bosta iz Tajpeja prišla dva izdelka v dveh velikostih zaslonov.

Že ob koncu leta 2010 so otoški Kitajci napovedali tudi svoj napad na najhitreje rastoči trg elektronskih naprav. Sicer se HTC ne ponaša s svojo proizvodnjo zaslonov, kar na drugi strani Samsungu omogoča prednost, vendar se njihove naprave ponašajo z najdaljšo tradicijo implementacije operacijskega sistema Android in po mnenju mnogih z najboljšim vmesnikom (Sense).

Za razliko od ostalih konkurentov, ki so pred, med in po CES začeli okoli 'trositi' razne govorice, konceptne slike in ostale tržne bombice, je HTC precej tiho napovedal tisto, kar uporabniki in oboževalci tega podjetja pričakujejo že dolgo: tablični računalnik, ki naj bi se ob bok postavil iPadu, podobno kot se je v ZDA iPhonu ob bok postavil HTC evo 4G, drugi HTC-jev mobilni telefon, ki podpira prenose četrte generacije.

Seveda proizvajalci ne bodo množično začeli predstavljati tablic, dokler na ne bo na voljo Honeycomb, tretja verzija OS Androida, ki potrebuje še nekaj finih izboljšav in testiranj. Vendar je za pričakovati, da bodo HTC-jeve tablice na voljo med prvimi napravami, ki jih bo poganjal Honeycomb.
Najprej se je govorilo o tablici z imenom Scribe, ki naj bi bila neposredni tekmec korejskemu galaxy tabu oziroma njegovi drugi različici. Scribe naj bi imel vgrajen 7-palčni zaslon in dvojedrni Tegra 2 procesor z vsemi možnimi sladkorčki vred, ki pa naj bi prišel na trge šele junija.
Pred njim pa naj bi oboževalce tablic razveselila nova tablica z imenom Flyer, ki naj bi bil pa, podobno kot galaxy tab, oblikovano povečan mobilni telefon HTC desire s predinstaliranim Androidom Gingerbread (2.3) z možnostjo nadgradnje na Honeycomb. Govori pa se, da bo velikost zaslona okrog 10 palcev, kar je podobno kot pri iPadu. Flyer naj bi na police 'priletel' tam nekje v marcu, kar sovpada s polno globalno dosegljivostjo Honeycomba. Pomladni meseci bodo tudi ključni za tisto podjetje, ki bo prvo hotelo skočiti v borbo z novim iPadom 2 in zelo želenim blackberry playbookom.

Pomlad bo torej vroča in prelomna v smislu novih igračk ter tudi novega razumevanja osebnega računalništva, predvsem tistega na dotiku prstnih konic in procesiranja v oblakih.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 492