Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Prihaja Honeycomb

R.B.
15. 12. 2010 11.47
1

Še preden je Gingerbread dodobra privekal na svet, so na spletu že fotografije prve Motoroline tabletke, ki se bo ponašala z novim androidom s 'sladkim' imenom Honeycomb.

Sladka tabletka se bo torej ponašala z zadnjo verzijo operacijskega sistema (3.0), ki nosi ime po sladkem medenem satovju. Sicer o novem OS še ni veliko znanega, vendar se že pojavljajo ugibanja o naprednem 'live chat' servisu, ki bo torej konkuriral Applovi storitvi 'Facetime', ki omogoča videopogovore. Če pustimo tehnologijo, staro že skoraj deset let ob strani, in se osredotočimo na novitete, poleg dobre prilagojenosti tabličnim računalnikom ni še nobenih znakov velikega napredka od zdajšnje najnovejše verzije 2.3.

Motorolina tableta bo prva, ki se bo lahko pohvalila s tem po nekaterih podatkih kar požrešnim sistemom. Honeycomb naj bi zahteval minimalno enojedrni gigaherčni procesor, vsaj 512 megabajtov rama in vsaj 3,5-palčni zaslon. Motorolina 'ploščica' bo vsemu temu vsekakor kos, saj jo bo poganjal dvojedrni Nvidiin tegra 2 procesor, ki bo tiktakal s hitrostjo enega gigaherca, z minimalno 512 megabajti RAMa in 32 gigabajti ROM spomina.

Motorola se bo očitno postavila ob bok ostalim proizvajalcem, ki računajo na Googlov oblak in v tabletko ne bodo vgrajevali najnovejših in najbolj zmogljivih strojnih elementov. Pričujoča petmegatočkovna kamera je že standardna oprema tako nekaterih 'androidnih' naprav kot tudi Windows telefonov. Vendar proizvajalci, razen nekaterih izjem, še vedno ne vgrajujejo kakovostnih leč in večjih in bolj občutljivih senzorjev, zato so fotografije temu primerno presvetljene in v slabih svetlobnih razmerah tudi zrnate.

Trg tabličnih računalnikov bo torej bogatejši še za enega igralca, ki pa na prvi pogled ne bo ponujal nič več in nič manj od ostalih. Izbira bo torej res težka!
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497