Moskisvet.com
Omislite si zobe, ki svetijo - 1

Visoki obrati

Omislite si zobe, ki svetijo

M.J.
27. 01. 2011 10.57
6

Če si želite svetlečega nasmeha, potem je nova pogruntavščina japonskih modnih oblikovalcev 'LED 'nasmeh' prava za vas.

Pri razvoju bi lahko pomagal znani raper Method man, ki slovi po svojih 'zlatih' zobeh, vendar bi omenjeno pogruntavščino lažje pripisali japonskim srednješolkam, kot pa agresivnemu ameriškemu raperju.

Na otoku vzhajajočega sonca je zadnje čase zelo popularna moda imeti osvetljene 'zobe', ki zasvetijo, ko se nasmehnete.
Na otoku vzhajajočega sonca je zadnje čase zelo popularna moda imeti osvetljene 'zobe', ki zasvetijo, ko se nasmehnete. FOTO: Google

Na otoku vzhajajočega sonca je zadnje čase zelo popularna moda imeti osvetljene zobe, ki zasvetijo, ko se nasmehnete. Namesto zlata so vgrajene večbarvne LED diode, ki so bile sprva mišljene kot umetniški izdelek, sedaj pa se intenzivno uporabljajo za namene oglaševanja, zlasti v japonski veleblagovnici z oblekami Laforet Harajuku.

Tako so postale modni dodatek, ki se ga mladi vedno pogosteje poslužujejo in tudi namestitev na zobe je popolnoma enostavna. Svetijo v več različnih barvah, nastavitev barv pa lahko opravite brezžično s pomočjo računalniškega vmesnika. Seveda najbolje delujejo v temi, zato so primerne za različne zabave in tudi za popestritev nočnega življenja.

Motoi Ishibashi, eden izmed oblikovalcev, ki je zaslužen za izdelavo omenjenega produkta, je na svojem blogu razložil, da je idejo dobil po tem, ko je videl videoposnetek o LED throwies. To so majhne LED lučke, ki so pritrjene na magnet, uporabnik pa jih vrže na kovinsko površino, kjer se z magnetom oprimejo podlage; so kot svetleči grafiti. Ishibashi in Daito Manabe, drugi oblikovalec in tehnolog pri projektu, pripravljata tudi delavnice, na katerih učita ljudi, kako izdelati lasten 'LED nasmeh'.
 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497