Moskisvet.com
Omejena serija modela ariel atom mugen - 1

Visoki obrati

Omejena serija Arielovega modela atom mugen

M.J.
29. 12. 2010 10.17
0

Če ste mislili, da je atom V8 500 najboljše, kar lahko izdela Ariel, potem ste se zmotili, saj podjetje pripravlja omejeno serijo modela atom mugen, ki bo prvič predstavljen na angleški razstavi Autosport international januarja 2011.

Z modelom atom mugen bo podjetje zaznamovalo 10. obletnico obstoja. V ta namen bo izdelanih le deset primerkov omenjenega vozila. Vsako izmed njih bo imelo drugačno zunanjost in bo opremljeno s posebno oštevilčeno tablico, ki jo bodo podpisali tehniki podjetja Ariel in Mugen.

Uradnih fotografij modela še ni, obstaja pa skica, kako naj bi bil videti novi ariel atom mugen.
Uradnih fotografij modela še ni, obstaja pa skica, kako naj bi bil videti novi ariel atom mugen. FOTO: arhiv proizvajalca

Kot razkriva že ime samo, bo "lahkokategornik" izdelan v sodelovanju s priznanim japonskim predelovalcem vozil Mugen, ki je specializiran za predelavo in izdelavo nekaterih najmočnejših Hondinih modelov. Atom bo opremljen z dvolitrskim pogonskim agregatom K20Z, ki ima svoje primarno domovanje v modelu honda civic type R. Za ta namen so pri Mugenu moč motorja z 245 konjskih sil povečali na 270 konjskih sil.

Predsednik podjetja MugenEuro Hiroki Toyoda je dejal, da je dvolitrski pogonski agregat trenutno najbolj dovršen agregat v svojem razredu, pri katerem je mogoče moč povečati z dokaj enostavnim posegom. In to je bil tudi glavni razlog, da so se pri podjetju Ariel odločili za omenjeni agregat. Vsi tehnični podatki glede Arielovega modela atom mugen bodo razkriti januarja prihodnje leto.

Oglejte si tudi videoposnetek, ki razkriva, kako hiter je lahko Arielov atom.
 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497