Moskisvet.com
Galaxy Tab 2 - 1

Visoki obrati

Na planem podatki o novem Galaxy Tabu

R.B.
26. 01. 2011 13.23
0

Končno so na plano prišle informacije o novem Tabu, oziroma tabletki, ki jo proizvaja Samsung. Naprava bo s strojno opremo tekmovala z iPadom.

Korejci so pripravljeni na veliko razodetje svoje naprave na največjem sejmu mobilne informacijsko-komunikacijske opreme na svetu, ki se bo zgodil sredi meseca v španski Barceloni. Veliko proizvajalcev mobilnikov, ki so se v Las Vegasu kar malce potuhnili (med njimi sta tudi Samsung in Nokia), bo najavilo nove aparate, ki naj bi zadostili živčnim prstom in željnim očem globalnih ljubiteljev elektronskih igračk.

Galaxy Tab 2 naj bi bil edini pravi konkurent iPadu 2.
Galaxy Tab 2 naj bi bil edini pravi konkurent iPadu 2. FOTO: arhiv proizvajalca

Samsung sebe že nekaj časa predstavlja kot glavno grožnjo Applovemu pohodu na svetovni mobilni tron in brco telefonskemu mastodontu v ugašanju iz Finskega Espaa. Ker tehnologija in njena uporaba nikoli ne mirujeta, so tudi Korejci svojo ploščico okitili s tehnološko dovršenimi detajli. Velikost zaslona sicer ostaja ista, vendar bodo na voljo tri barvne kombinacije (za razliko od ene pri prvem modelu). Tablica bo na voljo v popolnoma črni, mešano črno-beli in samo v beli barvi.

Pod plastičnim pokrovom se bo skrival že dobro znani Nvidiin Tegra 2 čip s 64 gigabajti spomina, gigabajtom delovnega spomina (RAM), kompasom, senzorjem stanja v dveh dimenzijah in barometrom. Slednji je novost, ki naj bi jo implementirali vsi (tudi Apple na svojem iPadu) in bo velika priložnost za razvijalce aplikacij za izvedbo morebitnih novih aplikacij.

Nekaj se šušlja tudi o večjem 10-palčnem zaslonu (poleg manjšega 7-palčnega).
Nekaj se šušlja tudi o večjem 10-palčnem zaslonu (poleg manjšega 7-palčnega). FOTO: arhiv proizvajalca

Napravo bo poganjal novi Android Gingerbread (2.3), bo pa  imela možnost takojšnje nadgradnje na 'medeno satovje', takoj ko bo slednje na voljo. S Honeycombom, kot se bo imenoval najnovejši Android, bo dobila tablica kot prva tudi možnost, da prikazuje trirazsežno sliko, seveda s pomočjo očal. Največja cvetka nove Samsungove pridobitvije naj bi bil torej grafični prikaz, ki pa se bo poleg 3D prikaza hvalil še z pravo retina ločljivostjo 2048 x 1200, kar  je zelo dobro za sedempalčni zaslon, ki ga bo prekrivalo odporno 'gorilje steklo', znano iz Applovih naprav na dotik.

Periferni priklopi naj bi tokrat omogočali USB povezljivost (zaenkrat se še ne ve ali bo verzije 3.0), bluetooth tretje generacije, Wi-FI b/g/n in nadgradnjo spomina z microSD karticami. Povečali bodo tudi zajem slike in videa, ki bosta z zadnjo kamero tokrat omogočala ločljivost osmih megatočk in s sprednjo 3 megatočke velike fotografije.

Glede popularnosti se Samsungu torej ne bo treba bati, saj si je s prvo verzijo dodobra utrl pot med kupce na vseh kontinentih. Je pa vsekakor vprašljiva ekonomičnost vgradnje visokoločljivega zaslona, ki tudi Applu že sedaj povzroča probleme pri vgradnji v njihovi nov iPad 2. Bomo videli, če se bo Samsungu to izplačalo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497