Moskisvet.com
Miran Stanovnik - 5

Visoki obrati

Miran Stanovnik pred novo preizkušnjo

STA
02. 04. 2013 15.04
3

Slovenski motociklist Miran Stanovnik je po zanj nesrečnem zaključku vzdržljivostnega relija Dakar našel nov izziv. Danes je poletel proti Abu Dabiju, kjer ga čaka petdnevna preizkušnja Abu Dabi Desert Challenge. Omenjena dirka se začne 6. aprila s prologom, konča pa 11. aprila.

Mirana v Abu Dabiju čaka nova preizkušnja.
Mirana v Abu Dabiju čaka nova preizkušnja. FOTO: Reuters

"V Južni Ameriki sem sam sebi dokazal, da se na motociklu odlično počutim in da sem sposoben dirkati kvalitetno in varno, zato sem bil po okvari motorja trdno odločen, da se čim prej preizkusim na drugih dirkah. Razmere za trening v Sloveniji od takrat niso bile najboljše, a na prvi dirki slovenskega crosscountry prvenstva SXCC v Vrtojbi sem v dvourni dirki zasedel drugo mesto, poleg tega sem kondicijo vzdrževal na snegu," je tik pred današnjim odhodom dejal Miran Stanovnik.

Puščavski reli na arabskem polotoku za voznike motociklov, štirikolesnikov, avtomobilov in tovornjakov se prične 6. aprila ob 15. uri po tamkajšnjem času s prologom v bližini znamenitega Ferrarijevega zabaviščnega parka in konča 11. aprila z etapo med Qasr al Sarabom in Abu Dabijem. Etape so dolge med 308 in 492 kilometri ter tako postavljajo dirko na zemljevid pravih puščavskih relijev, ki lahko v začetku sezone nakažejo, katera ekipa utegne poseči po vrhu Dakarja. Dirka je sicer ena od šestih, ki štejejo za FIM svetovno prvenstvo v cross-country relijih.

Svoje mnenje pa lahko izrazite tudi na naši Facebook strani!

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 376