Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Visoki obrati

Luksuzni terenec v novi preobleki

S.R.
17. 12. 2010 14.40
8

Terenec porsche cayenne je vseskozi precejšnja prodajna uspešnica. Deležen je bil tudi številnih predelav, kar mu je prineslo status pravega športnega avtomobila. Nemško podjetje Gemballa pa se je odločilo turbo verzijo modela še dodatno izboljšati.

Športni terenec porsche cayenne je že od nastanka velika prodajna uspešnica. Priljubljen je tudi pri različnih 'tunerjih', kar mu je pomagalo do statusa pravega športnega avtomobila. Nemško podjetje Gemballa pa se je odločilo, da bo turbo verzijo modela še dodatno izboljšalo. Čeprav kritiki cayennu nikoli niso bili naklonjeni, češ da nihče ne potrebuje toliko moči v avtomobilu, ki je bolj kot ne namenjen družinam, kupcev to ni nikoli motilo in različne izvedenke cayenna so se prodajale kot vroče žemljice. Podjetje Gemballa pa se je odločilo, da bodo s predelavo modela cayenne turbo, imenovano tornado na novo definirali priljubljeni model.
Čeprav je bilo podjetje zaradi smrti lastnika v precejšnjih finančnih težavah, nameravajo s tornadom zopet pridobiti status pomembnega podjetja v svetu avtomobilskih predelav.

Prva sprememba na tornadu, opazna že od daleč, so mnogi deli iz karbonskih vlaken, ki so zamenjali kovinske predhodnike. Pri tem varnost potnikov ostaja nespremenjena, črno-bela kombinacija pa daje modelu zelo 'zloben' videz. V karbonske dele so integrirali tudi zračne kanale, kar se je izkazalo za dobro potezo.
Tudi z dodanimi LED-lučmi ter širšim zadnji delom je tornado še vedno 70 kilogramov lažji od tovarniškega modela. Dodatne predelave motorja bodo moč povečale na več kot 700 KM, navor pa naj bi se povečal za okoli 30 odstotkov, na več kot 1000 Nm. Ogromna 22-palčna kolesa so narejena iz lahkega in izjemno močnega aluminija, tako da niso prav nič težja kot rahlo manjša tovarniška kolesa.

Ker podjetje Gembella v letu 2011 praznuje 30-letnico obstoja, bodo tudi tornadov izdelali samo 30, cena, ki zaenkrat še ni znana, pa bo seveda tudi temu primerna.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 497